Tort cu ruladă şi cremă de brânză

Postat de diaconta in Torturi
3 Mar 2013 | 15540 vizualizari
Tort cu ruladă şi cremă de brânză

Ideea am preluat-o de la Diana_k de pe Diana@cakes,dar am modificat-o puţin.Nu a ieşit aşa aspectuos ca şi al ei,dar a fost foarte bun la gust.Duminică frumoasă!!!!

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 60 g faina
  • 2 linguri ulei
  • vanilie
  • Sare
  • Gem de maceşe pentru umplut
  • Pentru blat cu cacao:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 140 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • Sare
  • Pentru crema:
  • 300 g brânza de vaci
  • 200 ml iaurt 10% grasime
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina fin maruntita
  • 3 linguri zahar
  • vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura frisca lichida
  • O lingurita miere de albine

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi rulada.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am batut albusurile cu un praf de sare.

Când spuma a devenit foarte ferma,am adaugat zaharul pe rând si am mai mixat pâna s-a topit zaharul.

Dupa aceasta etapa ,am lucrat doar cu paleta.

Am pus uleiul si am amestecat usor.

La fel si cu galbenusurile si vanilia.

Am pus si faina,amestecând cu miscari circulare.

Am pus compozitia într –o tava de 22x35 cm si am pus la cuptor pentru 15 minute.

Am rasturnat blatul pe o alta hârtie de copt,am desprins hârtia pe care s-a copt si am rulat blatul împreuna cu hârtia.

Am lasat sa se raceasca,dupa care am desfacut,am uns cu gem de macese si am rulat la loc.

Poate ar fi trebuit sa folosesc o tava mai mare deoarece blatul a iesit cam gros.

Am pregatit apoi blatul cu cacao.

Am procedat la fel ca si la blatul pentru rulada,doar ca am adaugat si cacaoa.

Am copt într-o tava  de 30x35 cm, cam 20 -25 de minute.

Verificam cu scobitoarea cand este copt.

Pentru crema,am pus la hidratat gelatina cu putina apa rece.

Frisca am mixat-o si am pus-o la frigider.

Branza am mixat-o cu zaharul,vanilia si coaja de lamâie.

Am încalzit putin iaurtul.

Gelatina am încalzit-o la microunde ,apoi am amestecat-o cu iaurtul caldut.

Dupa ce s-a racit putin iaurtul l-am pus peste crema de brânza.

La final am adaugat si frisca.

Pentru asamblare am folosit o tava de chec în care am pus o folie.

Blatul cu cacao l-am taiat în patru fâşii,una pentru fundul tavii,doua pentru peretii laterali si una mai lata pentru capacul de deasupra.

Dupa ce am pus blatul pe fundul tavii si pe laterale,am pus o parte din crema in tava.

Deasupra am pus rulada,apoi iar crema.

Am acoperit cu ultima bucata de blat.

Mi-a ramas putina crema si pentru exterior.

Am acoperit cu folia si am pus la frigider sa se întareasca crema.

Am rasturnat apoi pe un platou si am ornat partile laterale cu crema.

Deasupra am pus glazura obtinuta  dupa ce am topit ciocolata cu frisca si mierea pe baie de aburi.

Am ornat cu fulgi de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ruladă şi cremă de brânză" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (71)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort spirala cu 2 mousse-uri si glazura oglinda

Postat de momo121

Desert tort spirala cu 2 mousse-uri si glazura oglinda

Pentru Rulada:      Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de branza si jeleu de visine

Postat de katty

Desert tort cu crema de branza si jeleu de visine

Incepem cu pregatirea ruladei. Mixam intr-un castron ouale intregi cu sarea, zaharul vanilat si zahar pana zaharul se topeste si capata o consistenta cremoasa. Cernem faina impreuna cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2013, 11:42
wow!!! cum arată, fato!!!
la 03.03.2013, 11:42
Gaby
la 03.03.2013, 11:43
vin la masa Ce bine arata
la 03.03.2013, 11:47
arata minunat!
la 03.03.2013, 11:47
superb!!!!!

Vezi toate comentariile (71)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking