Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Postat de Veronica22 in Torturi
11 Mar 2013 | 13659 vizualizari
Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 ml vin rosu
  • 400 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 150 gr unt sau margarina moale
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • 150 gr ciocolata cu lichior de cirese
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 600 gr iaurt
  • 300 gr zahar
  • 300 gr fructe de padure
  • 20 gr gelatina
  • Decor:
  • 200 gr ciocolata neagra,
  • 2-3 linguri de frisca,
  • zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

Blat:

Mierea se amesteca cu cacaua, margarina moale, zaharul pudra vanilat. Transferam intr-un vas mai mare, adaugam zaharul, vinul si galbenusurile si se amesteca bine toata compozitia. Rupem ciocolata in bucatele si o adaugam in compozitie. Incorporam si faina cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza amestecand usor in compozitie. Punem in tava de copt rotunda, tapetata cu hartie de copt si coacem 60 minute la foc mic. Se scoate din tava, se scoate hartia de copt si se lasa la racit. Cand este rece se taie in doua.

Crema:

Fructele se fierb pana se leaga siropul lasat. Frisca se bate spuma. Iaurtul se amesteca cu gelatina hidratata si topita. Toate ingredientele se amesteca impreuna.

Punem in jurul blatului inelul de la forma in care am copt tortul. Insiropam blatul cu sirop din apa, zahar si esenta de rom. Punem crema peste blat, punem si a doua foaie pe care o insiropam de asemenea. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece cel putin 3-4 ore.

Deasupra tortului care a stat la rece, se toarna ciocolata topita la bain-marie amestecata cu 2-3 linguri de frisca. Se pune din nou la rece o ora.

Am pus peste ciocolata intarita deasupra o hartie dantelata peste care am pudrat zahar. Se ridica cu grija hartia si se obtine astfel o dantela alba de zahar peste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600

Postat de RODIMUR

Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600

Mai întâi se pregătește ciocolata, care se mărunțește. Gălbenușurile se mixează cu zahărul tos, vanilia și laptele, după care compoziția se dă la bain-marie, la foc...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Pentru început se pregătește piureul de fructe. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2013, 23:45
Ce pofticios arata
la 12.03.2013, 00:36
Super bunnn
la 12.03.2013, 07:09
bun
la 12.03.2013, 08:31
la 12.03.2013, 08:34
Vai, ce avem aici!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking