Ingrediente
- un borcan de compot de visine 800 g din comert
- 4 oua
- 2 linguri de apa calda
- 2 linguri de ulei
- 4 linguri de faina
- 6 linguri de zahar
- un borcan de frisca 200 ml
- fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Am scurs visinile intr-o strecuratoare si le-am pus intr-o cratita cu diametru de aprox. 24 cm, le-am presarat cu 2 linguri de zahar si am dat un clocot pana s-a topit zaharul.
Am pregatit blatul, amestecand galbenusele cu zahar pana s-a dublat volumul si crema a facut basicute, am adaugat apoi apa si uleiul, apoi faina, am batut spuma cu un praf de sare, si am amestecat totul cu grija cu miscari de jos in sus. Am turnat compozita peste visine si am dat la cuptor pentru aprox. 35 de minute. Prima data a crescut f. frumos, apoi pentru ca mi-am bagat nasul in cuptor a scazut un pic, dar a ramas un blat pufos.
Am lasat sa se raceasca. Aici e contributia mea originala. Nu am avut rabdare sa se raceasca de tot, si dupa ce am rasturnat pe un platou, -ceea ce mi-a iesit perfect, la ornatul cu frisca , frisca a inceput sa se topeasca de caldura, si deci am acoperit cu fulgi de ciocolata. Nu faceti ca mine, inainte de ornat trebuie sa fie rece de tot !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine (2)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|