Tort cu visine (2)

Postat de danakarin in Torturi
20 Ian 2012 | 4228 vizualizari
Tort cu visine (2)

Am citit retetele de tort de visine la Gaby si la Micha, si m-am hotarat pentru varianta cu visine din conserva. Multzumesc fetelor pentru reteta.

Ingrediente

  • un borcan de compot de visine 800 g din comert
  • 4 oua
  • 2 linguri de apa calda
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • un borcan de frisca 200 ml
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Am scurs visinile intr-o strecuratoare si le-am pus intr-o cratita cu diametru de aprox. 24 cm, le-am presarat cu 2 linguri de zahar si am dat un clocot pana s-a topit zaharul.

Am pregatit blatul, amestecand galbenusele cu zahar pana s-a dublat volumul si crema a facut basicute, am adaugat apoi apa si uleiul, apoi faina, am batut spuma cu un praf de sare, si am amestecat totul cu grija cu miscari de jos in sus. Am turnat compozita peste visine si am dat la cuptor pentru aprox. 35 de minute. Prima data a crescut f. frumos, apoi pentru ca mi-am bagat nasul in cuptor a scazut un pic, dar  a ramas un blat pufos.

Am lasat sa se raceasca. Aici e contributia mea originala. Nu am avut rabdare sa se raceasca de tot, si dupa ce am rasturnat pe un platou, -ceea ce mi-a iesit perfect, la ornatul cu frisca , frisca a inceput sa se topeasca de caldura, si deci am acoperit cu fulgi de ciocolata. Nu faceti ca mine, inainte de ornat trebuie sa fie rece de tot !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si arahide

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de portocale si arahide

Blatul: Galbenusurile le mixati cu indulcitor pana se albesc. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati faina, praful de copt si arahidele tocate. Albusurile le bateti separat cu un...

Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni

Postat de Alepaty

Desert tort cu capsuni

Mai intai, am pregatit blatul pe care l-am facut cu o zi inainte: Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul treptat pana a devenit o bezea ferma, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2012, 09:54
ce rau ma tentati sa-l fac si eu
la 20.01.2012, 11:06
Ce pofta mi s-a facut!
la 20.01.2012, 11:08
trebuie sa il incerc si eu
la 20.01.2012, 11:40
pai du-te si mai fa Miha,sa mancam si noi de la tine
la 20.01.2012, 11:50
imi plac dulciurile cu visine

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking