Ingrediente
- 2 pachete de foi pandişpan de cacao
- 1 litru lapte
- 4 linguri zahăr
- 100 gr amidon
- 150 gr zahăr pudră
- 100 gr ciocolată albă
- zahăr vanilat
- 250 gr unt
- 200 gr ciocolată neagră
- 150 gr unt
- 4-5 linguri lapte
- pastă de zahăr
- pastă marshmallow
- creioane decorative dr. Oetker
Mod de preparare
Pentru cremă am păstrat 150 ml lapte iar pe restul l-am pus la fiert cu ciocolata albă, mărunţită. Între timp am amestecat cele 4 linguri de zahăr cu amidon şi laptele păstrat, iar când laptele a dat în fiert, am turnat amestecul cu amidon şi am amestecat continuu, până s-a îngroşat ca o smântână, apoi am adăugat zahărul vanilat. Într-un alt vas, am bătut spumă untul cu zahăr pudră. După ce s-a răcit crema de lapte, am adăugat crema de unt şi am omogenizat.
Până s-a răcit crema, am decupat blaturile de pandişpan cu o formă rotundă, că doar vroiam un tort rotund.
Am făcut glazură din 200 gr ciocolată amară, 150 gr unt şi 4 linguri de lapte.
Am montat tortul punând alternativ o foaie de blat, cremă, apoi glazură, repetând în număr de 6 foi, ultimul strat fiind o foaie de blat. Evident că nu m-am putut abţine şi deşi ştiam că nu o să se vadă glazura de pe cremă, am făcut modele cu aceasta. Am lăsat tortul acoperit cu folie alimentară în frigider până a doua zi.
Am avut pastele făcute cu 2 zile înainte iar în dimineaţa petrecerii am făcut modelajele şi am acoperit tortul cu pastă de zahăr cu cacao. Figurinele de pastă le-am decorat cu creioane de zahăr de la dr Oetker,
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cub de lapte acoperit cu pastă marshmallow pentru moţ" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|