Tort de 2011 ori ciocolatos! :)

Postat de epurasha2bb in Torturi
13 Ian 2011 | 4089 vizualizari
Tort de 2011 ori ciocolatos! :)

mniam mniam

Ingrediente

  • 1 cutie mare de frisca Hulala de 500 ml
  • 2 ciocolate albe Primola
  • 2 cicocolate negre Heidi
  • pt/sirop:
  • 150 ml apa,
  • esenta de rom,
  • 2 linguri zahar
  • 1 ciocolata cu cereale crunchy delight Primola
  • 1 plic glazura de cicolata neagra Dr Otker
  • pt.blat:
  • 7 oua, 
  • 210 g zahar, 
  • 180 g faina,
  • 30 g cacao, 
  • un praf de sare

Mod de preparare

Blatul de pandispan de cacao se face exact dupa reteta Laurei, adica batand ouale cu zaharul si praful de sare foarte bine, pana isi tripleaza volumul.Laura zice timp de 20 de minute dar in functie de robot se poate si mai putin.Eu am folosit un blender de mana Philips si in 7 minute se triplase volumul. Ouale trebuie scoase din timp afara sa fie la temperatura camerei. Apoi vom adauga usor si faina si cacaoa.Turnam in tava rotunda cu inel detasabil si coacem pana ce e gata fara sa umblam la cuptor deloc cel putin 20 de minute.Apoi il lasam sa se raceasca pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa.Il scoatem frumos si il feliem in 3 discuri cand s-a racit de tot.

Cremele se fac simplu amestecand frisca batuta bine cu ciocolatele topite la bain marie.

Blaturile se insiropeaza cu siropul facut din apa cu zaharul topit pe foc si esenta de rom.

Se umplu discurile de blat cu crema neagra si apoi cu cea alba si se imbraca totul in glazura de ciocolata neagra. Apoi razuim ciocolata cu cereale si lipim pe margine razatura.Decoram cu putina frisca amestecata cu o lingura de glazura de ciocolata sau putina ciocolata neagra ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de 2011 ori ciocolatos! :)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu bezea de nuca si cafea

Postat de Alepaty

Tort cu bezea de nuca si cafea

Am inceput prin a pregati blaturile,cu o seara inainte dar se pot face si in aceeasi zi in care se prepara tortul. Primul blat : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi cu...

Citeste continuarea

Tort cu nuca

Postat de rocsi_1612

Tort cu nuca

Incepem cu crema : Intr-un bol amestecam amidonul, cacaoa, zaharul, cateva linguri de lapte si amestecam bine cu un tel. Restul de lapte il punem la fiert, cand incepe sa fiarba dam drumul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2011, 09:08
la 13.01.2011, 09:10
ca bine i-ai zis fato ,,tort de 2011 ori ciocolatos,,
la 13.01.2011, 09:10
la 13.01.2011, 09:16
eu il vreau pe cel ciocolatos
la 13.01.2011, 09:18
Eheheee...Mena da-te mai incolo ca si eu tot de ala vreau.

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking