Tort imbatator de ciocolata cu alcool

Postat de cristinne in Torturi
22 Ian 2011 | 14088 vizualizari
Tort imbatator de ciocolata cu alcool

Un tort pentru oamenii mari:D 'Tort imbatator de ciocolata cu alcool' = nu recomand sofatul dupa acest tort=))

Ingrediente

Blat (mai subtire imi place):

  • 200gr faina;
  • 150ml ulei;
  • 150 ml apa minerala;
  • 200 gr zahar;
  • 3 linguri cacao;
  • 4 oua
  • 1 praf de copt;
  • 1 esenta rom;
  • coniac pt insiropat

Crema de ciocolata

  • 6 oua;
  • 60 grame unt;
  • 10 lingurite zahar farin;
  • 500 ml frisca lichida;
  • 300 gr ciocolata
  • o cutie de crema de branza nesarata (mascarpone)250gr
  • 6 linguri lichior sau coniac;

Glazura:

  • finetti (sau orice ciocolata ori de emnaj topita ori la borcan)50 gr
  • 6 linguri coniac
  • 2 varf. de cutit de unt
  • alune(optional)

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouala. Se bate albusul spuma cu zaharul. Se amesteca apoi cu galbenusurile batute cu uleiul si apa minerala. La final se incorporeaza faina cu o paleta, praful de copt stins cu lamaie si cacaua. Se da la cuptorul preincalzit pt 10 minute (pana se coace).

Se scoate, se raceste, se taie in 2 parti si se face un sirop dulce pentru insiropat din apa zahar si coniac, sau pt senzatii tari doar din coniac;)) si zahar,dar nu recomand sofatul dupa acest tort:)

Crema de ciocolata:

Eu am facut-o toata odata, apoi am impartit-o in 2 si intr-una am pus alcoolul si in cealalta am pus crema de branza (ca sa iasa mai tare si mai deschisa la culoare), , urmand ca la final cand se umple tortul, sa fie 2 creme cum ar veni diferite.

Se topeste ciocolata impreuna cu untul (la bain-marin); Se separa ouale si se bat separat albusurile cu zaharul si galbenusurile separat. Se bate separat frisca. Se ia ciocolata de pe foc topita si se lasa sa se raceasca usor (pana devine calduta), se toarna apoi galbenusurile si se omogenizeaza. Se mai lasa nitel la racit cateva minute si se toarna si albusurile amestecand bine. La final se incorporeaza si frisca batuta.

Glazura:

Se topeste ciocolata (fie  finetti fie de menaj) la microunde cu tot cu coniac, se scoate si se amesteca energic lichidul vascos usor. Se pune imediat pe tort decorand (repede pentru ca se face vascoasa imediat).

Dupa o noapte de stat la frigider, se scoate forma usor si se decoreaza marginile cu frisca batuta sau cu alune, sau cu nimic  pt ca glazura se prelinge pe margini si arata excelent

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort imbatator de ciocolata cu alcool" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort pt copii cu doua feluri de ciocolata

Postat de timea

Tort pt copii cu doua feluri de ciocolata

Blat:  mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul, laptele si coaja de...

Citeste continuarea

Desert tort Raisa, cu zmeura si ciocolata - reteta cu numarul 700

Postat de diaconta

Desert tort Raisa, cu zmeura si ciocolata - reteta cu numarul 700

Cele doua blaturi le-am pregatit în acelasi mod, doar în tavi cu diametre diferite. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2011, 11:34
Bun tortu'
la 22.01.2011, 12:20
la 22.01.2011, 12:26
hâc!
la 22.01.2011, 12:40
2/1 ???
la 22.01.2011, 14:18

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking