Ingrediente
- 1 cutie mare de frisca Hulala de 500 ml
- 2 ciocolate albe Primola
- 2 cicocolate negre Heidi
- pt/sirop:
- 150 ml apa,
- esenta de rom,
- 2 linguri zahar
- 1 ciocolata cu cereale crunchy delight Primola
- 1 plic glazura de cicolata neagra Dr Otker
- pt.blat:
- 7 oua,
- 210 g zahar,
- 180 g faina,
- 30 g cacao,
- un praf de sare
Mod de preparare
Blatul de pandispan de cacao se face exact dupa reteta Laurei, adica batand ouale cu zaharul si praful de sare foarte bine, pana isi tripleaza volumul.Laura zice timp de 20 de minute dar in functie de robot se poate si mai putin.Eu am folosit un blender de mana Philips si in 7 minute se triplase volumul. Ouale trebuie scoase din timp afara sa fie la temperatura camerei. Apoi vom adauga usor si faina si cacaoa.Turnam in tava rotunda cu inel detasabil si coacem pana ce e gata fara sa umblam la cuptor deloc cel putin 20 de minute.Apoi il lasam sa se raceasca pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa.Il scoatem frumos si il feliem in 3 discuri cand s-a racit de tot.
Cremele se fac simplu amestecand frisca batuta bine cu ciocolatele topite la bain marie.
Blaturile se insiropeaza cu siropul facut din apa cu zaharul topit pe foc si esenta de rom.
Se umplu discurile de blat cu crema neagra si apoi cu cea alba si se imbraca totul in glazura de ciocolata neagra. Apoi razuim ciocolata cu cereale si lipim pe margine razatura.Decoram cu putina frisca amestecata cu o lingura de glazura de ciocolata sau putina ciocolata neagra ramasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de 2011 ori ciocolatos! :)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|