Ingrediente
- Pentru baza
- 200 gr biscuiti simpli
- 50 gr alune de padure, macinate
- 150 gr unt, topit
- Pentru umplutura
- 1 kg branza de vaca
- 200 gr zahar brun pudra
- 3 linguri faina
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 3 oua
- 500 gr iaurt gras
- semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Sfarama biscuitii, apoi amesteca-i cu alunele macinate.Adauga untul topit si pune compozitia obtinuta intr-o tava de copt rotunda si apas-o usor.Da baza la copt 10 minute.
Intre timp prepara umplutura.Amesteca iaurtul cu semintele de vanilie. Amesteca bine branza cu zaharul, faina, vanilia , ouale si 300 gr iaurt.Torna amestecul obtinut in tava si da prajitura la copt 10 minute la 180ᵒC, apoi mai las-o 30-40 minute la 140ᵒC.Cand va fi gata, umplutura va fi inca usor moale si se va misca daca o vei scutura.
Intinde deasupra restul de iaurt si da prajitura la copt inca 2 minute.Opreste cuptorul si lasa prajitura sa se raceasca in cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de branza si iaurt cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|