Tort de capsuni cu crema de ciocolata

Postat de Gaby_76 in Torturi
30 Apr 2013 | 4458 vizualizari
Tort de capsuni cu crema de ciocolata

Acest tort obisnuiam sa-l fac cu mere intregi,sau mere taiate in sferturi cu crema de zahar ars,insa mi-a venit aceasta idee cu capsuni si am zis, de ce nu!? A iesit foarte bun!!!cred ca o sa il repet cat de curand dar o sa incerc si cu blat de ciocolata.Sper sa va placa! La partea de decor nu a iesit prea frumos pentru ca m-am grabit recunosc,dar nu mai aveam rabdare...

Ingrediente

  • CARAMELUL PENTRU CAPSUNI
  • 10 linguri de zahar,
  • 0.500 kg de capsuni
  • BLAT:
  • 6 oua,
  • 6 linguri ulei
  • 200 gr zahar,
  • 200 gr faina,
  • un praf de copt
  • SIROP:
  • o cana de zahar de 250 gr,
  • o cana de apa de 250 ml,
  • esenta de rom (dupa gust),
  • un pliculet de ness (se poate pune si o cescuta de cafea concentrata)
  • CREMA:
  • 250 gr de ciocolata,
  • 125 ml frisca lichida ,
  • esenta de rom
  • DECOR:
  • dupa preferinte.Eu l-am ornat cu frisca ce mi-a ramas din cutiuta de 250 ml (adica 0.75 l)

Mod de preparare

Caramelul pentru capsuni:

Intr-o cratita cu peretii mai inalti, puneti zaharul la topit la foc incet. Cand a inceput sa prinda culoare il turnati in forma detasabila de tort (sau il lasati in aceiasi cratita mai bine, pentru ca mie mi s-a scurs din zahar chiar daca i-am pus si hartie pentru copt in acea forma) intinzand pe peretii ei. Lasati sa se intareasca.

Capsunile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la cuptor la 150 grade timp de 15 minute cat sa se inmoaie putin. Dupa aceea le scoateti una cate una (lasand siropul ce s-a scurs de la ele) si le asezati in cratita cu zaharul caramelizat. Turnati compozitia de blat si dati la cuptor 180 gr timp de 30-35 min(faceti proba scobitorii)

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat  spuma cu un vf de sare si treptat se pune zaharul.Se bat, pana ce devin ca o bezea. Galbenusurile se amesteca cu cele 6 linguri de ulei si dupa aceea se pun peste albusurile batute, amestecand usor cu un tel. Se incorporeaza si faina (care s-a amestecat inainte cu praful de copt), incetul cu incetul pana la omogenizare

Crema:

Se taie ciocolata in bucatele, se adauga frisca lichida si se pune la bain marin la foc incet, se amesteca incontinuu pana ce devine o consistenta cremoasa. Se da deoparte si se pregateste siropul

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul,se adauga apa si cand s-a racit se adauga esenta de rom si cafeaua.

Dupa ce s-a facut blatul, asteptam putin sa nu ne ardem, ii punem o farfurie deasupra si il intoarcem.

Dupa cateva ore (4-5 ore cel putin) il taiem pe jumatate, il insiropam (cred ca doar partea de jos e suficient), ii punem crema de ciocolata si decoram dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2013, 07:25
Wow!
la 30.04.2013, 09:32
la 30.04.2013, 09:41
la 30.04.2013, 09:42
Interesant!
la 30.04.2013, 09:49

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking