Tort de ciocolata

Postat de gaby_d in Torturi
8 Noi 2011 | 20866 vizualizari
Tort de ciocolata

Am promis ca vin cu tort. Azi Sf. Mihai si Gavril, maine Cezar implineste 39 ani, asa ca La multi ani mie, la multi ani Cezar, la multi ani sarbatoritilor zilei. La multi ani noua!

Ingrediente

Blat
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • un strop esenta migdale
  • un vf cutit praf copt
  • un vf cutit sare
  • o lingura cacao
  • capuccino prparat -pentru insiropat
crema 1.
  • 350 ml frisca
  • 200 gr ciocolata alba
  • un plic gelatina
crema 2.
  • 350 ml frisca
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • un plic gelatina
crema 3
  • 350 ml frisca
  • o ciocolata amaruie (100 gr)
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 2 plicuri capuccino
  • un plic gelatina
glazura
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 125 ml frisca lichida
  • o lingurita unt
pentru decor - alune cu ciocolata, macinate

Mod de preparare

Blat.

Mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute, cel putin.

Adaugam faina cernuta, cacaua si praful de copt, esenta si omogenizam usor.

Taepetam un vas (cu diametrul de 20 cm)cu ulei si faina, turnam compozitia si nivelam.

Introducem in cuptorul preincalzit , la foc mic, pentru 20-25 minute (testam cu o scobitoare).

Lasam la racit.

Cremele le facem toate odata.

Procedam asa:

- pregatim 3 caraticioare in care punem cate 150 ml frisca si adaugam in prima ciocolata alba, in a doua ciocolata cu lapte si-a a treia ciocolata amaruie, cu lapte si continutul plicurilor de capuccino.

Le punem la foc mic, pe toate, amestecand sa nu se prinda, pana la diluarea completa.

Intre timp punem intr-un vas toate 3 plicurile de gelatina plus 150 ml apa.

Lasam cel putin 5 minute la hidratat.

Cand compozitiile de ciocolata sunt fierbinti dar focul e oprit, impartim in fiecare gelatina.

Amestecam pana la diluare si le lasam la racit.

Mixam frisca ramasa (cele 600 ml).

Cand amestecurile de ciocolata sunt complet racite, impartim in fiecare, in mod egal, frisca mixata si amestecam usor in fiecare.

Tapetam un vas cu diametrul de 20 cm cu folie alimentara.

Turnam prima data amestecul cu ciocolata cu lapte, nivelam si dam la rece pentru 15 minute.

Dupa 15 minute scoatem si turnam amestecul cu capuccino iar dupa alte 15, cel cu ciocolata alba.

Asezam deasupra blatul apasandu-l usor. Insiropam cu cateva linguri capuccino preparat si dam la frigider pentru cel putin 3 ore.

Asezam un platou deasupra vasului si cu o miscare ferma rasturnam tortul .

Desprindem usor folia si preparam apoi glazura prin topirea la foc mic a ingredientelor.

Racim introducand vasul intr-un vas cu apa rece si turnam glazura calduta peste tort.

Tapetam partile laterale cu alune cu ciocolata si dam tortul la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (107)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 08.11.2011, 10:24
Primaaaa! e criminal! arata super, super! La multi ani, sa fiti sanatosi!
la 08.11.2011, 10:25
la 08.11.2011, 10:25
Si inca o felie pentru mine, te rog!
la 08.11.2011, 10:25
La multi ani! Super tortul!
la 08.11.2011, 10:27
La multi ani!
Frumos tort

Vezi toate comentariile (107)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking