Tort de ciocolata

Postat de Silvioara in Torturi
31 Dec 2011 | 5357 vizualizari
Tort de ciocolata

La multi ani 2012! La multi ani, Silvia!

Ingrediente

Blatul:

  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf sare
  • 4 linguri faina cernuta cu 1/2 pliculet praf de copt

Mousse de ciocolata alba si neagra

  • 200 gr. ciocolata alba/neagra
  • 100 ml. frisca lichida
  • 200 ml. frisca batuta
  • 1/2 pliculet gelatina granule (pentru ambele creme 1 plic)

Pentru jeleu:

  • 400 gr. capsuni mixate cu 2-3 linguri de zahar pudra + 1 plic de gelatina tort gelee.

Mod de preparare

Blatul se pregateste astfel: se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate pana devine o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si sarea pana la omogenizate. Galbenusurile se toarna peste bezea, apoi adaugam faina cernuta cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca usor, se pune compozitia in tava (20cm) si se coace la foc mediu.

Mousse de ciocolata alba/neagra: Pe foc foarte mic se pune intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele mici impreuna cu 100 ml. frisca lichida si se incalzeste bine, amestecand mereu cu lingura, pana se topeste ciocolata. Nu se fierbe, doar se incalzeste, se ia de pe foc, se amesteca pana la topirea completa a ciocolatei.

Separat, pe baie de abur, se dizolva 1/2 plic de gelatina cu 3 linguri apa rece. Gelatina se pune peste ciocolata si impreuna se toarna usor peste cele 200 gr. frisca batuta, amestecand usor pana la omogenizare.

Jeleul de capsuni: Capsunile se mixeaza impreuna cu zaharul si se amesteca cu pliculetul de tort gelee. Se pun pe foc mic cca 1 min., apoi se toarna peste crema intarita.

Asamblare: Batul de tort se insiropeaza cu sirop de zahar si esenta de rom, se pune primul strat de mousse, se da la rece pana se intareste, se toarna apoi jeleul, se da iar la frigider aprox. 15 min. timp in care jeleul deja s-a intarit, se toarna si ultimul strat de mousse si se da la rece pana a doua zi.

Se scoate din forma si se orneaza dupa preferinta, cu frisca, glazura de ciocolata sau se lasa asa (straturile de ciocolata se vad foarte frumos).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 31.12.2011, 16:31
La multi ani Silvioara ce tort frumos
eu nu am tort nici macar vreun desert deosebit
la 31.12.2011, 16:53
Sunteti invitata mea la o felie de tort si o cafeluta, dar maine il tai...
Sanatosi sa fim, ca deserturi facem numaidecat
la 31.12.2011, 16:55
La multi ani Silvioara
la 31.12.2011, 19:20
Mama Silvioara ce tort superb!!La multi ani !!!
la 31.12.2011, 19:51
La multi ani!

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking