Tort de ciocolata

Postat de MIUTA in Torturi
20 Feb 2012 | 6900 vizualizari
Tort de ciocolata

Va invit la o felie virtuala de tort ciocolatos!

Ingrediente

  • BLAT AMANDINA
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • suc de lamaie
  • CREMA CIOCOLATA
  • 400 g unt
  • 100 ml lapte
  • 30 ml suc de lamaie
  • 100 g cacao
  • 350 g zahar
  • 4 oua
  • o esenta de rom de Dr.Oetker
  • SIROP
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • 4 plicuri capuccino de ciocolata
  • esenta de rom
  • GLAZURA
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt

Mod de preparare

Blat:Se separa ouale.Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.Se adauga galbenusurile,apa,uleiul si praful de copt stins in 2-3 linguri suc de lamaie.Se amesteca usor cu o lingura de lemn.La sfarsit se adauga faina si cacao.Se amesteca usor toate ingedientele.Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se da la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.Blatul se taie in 3 cand este foarte bine racit.

Crema:Se formeaza o compozitie din zahar,lapte,cacao,oua.Se pun intr-un vas pe baie de abur(bain marie) si se amesteca pana se ingroasa.Se pune sucul de lamaie si esenta de rom.Se lasa la racit.Cand s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma.

Sirop:Se fierb toate ingredientele pana se topeste zaharul.Se insiropeaza tortul cu siropul racit.

Glazura:Se topeste ciocolata cu untul pe baie de aburi.Se pune pe tort caldut nu fierbinte.

Foile se insiropeaza si se umplu cu crema de ciocolata.Deasupra se pune glazura de ciocolata si se orneaza dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2012, 18:28
Multumesc! O cana cu lapte, dai?
la 20.02.2012, 18:35
la 20.02.2012, 18:40
Multumesc eu Ina!
Dau cu mare drag si o cana cu lapte!
la 20.02.2012, 18:41
Ionela multumesc frumos
la 20.02.2012, 18:41
vai ina,omul iti da un deget si tu ii iei toata mana????

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking