Tort de ciocolata

Postat de ana in Torturi
26 Apr 2012 | 4301 vizualizari
Tort de ciocolata

Acest tort l-am facut pentru un botez, nu postez cantitatile folosite pentru el ci pentru un tort obisnuit.

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • pentru crema de ciocolata neagra (crema ganache)
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata amara
  • pentru crema de ciocolata alba (crema ganache)
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata alba
  • pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 2 plicuri capucino de vanilie
  • 150 gr zahar
  • pentru ornat
  • 200 ml frisca
  • fondant

Mod de preparare

Mai intai preparam blatul si apoi crema de ciocolata a prajiturii.

Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un vas galbenusurile si le frecam cu zaharul pana cand acesta se topeste. Intr-un alt vas batem albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc. Adaugam galbenusurile peste albusurile batute si le amestecam incetisor cu o lingura. Amestecam faina cu cele trei linguri de cacao. Dupa aceea incorporam treptat acest amestec de faina, cacao  in compozitia de albusuri si galbenusuri. Turnam aluatul obtinut in tava cuptorului pe care o tapetam in prealabil cu hartie de copt si coacem la foc mediu. Cat lasam blatul la racit, preparam cremele si siropul.

Intr-un vas termorezistent punem frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele. Punem la bain-marie toate ingredientele si le lasam pana cand se topeste ciocolata, amestecand din cand in cand. Crema de ciocolata o vom tine apoi la frigider doua-trei ore (pentru a se intari si a o putea bate bine). Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit, o mixam/batem pana cand isi dubleaza volumul. Procedam la fel pentru ambele creme.

Pentru prepararea siropului clocoti apa impreuna cu zaharul si plicurile de capucino pana se dizolva zaharul, apoi il lasam sa se raceasca.

Asamblam tortul: Blatul racit bine il feliem in 3 parti egale, insiropam primul blat obtinut apoi adaugam grema ganche neagra, asezam urmatorul blat, il insiropam apoi intindem grema ganche alba, adaugam urmatorul blat si il insiropam.

Tortul obtinut il acoperim cu un strat de frisca apoi asezam foaia de fondant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2012, 21:08
prima ,vreau o felie si la multi anii
la 26.04.2012, 21:15
multumesc frumos!
la 26.04.2012, 21:21
bun venit pe lume
la 26.04.2012, 21:22
eu vreau un botosel
Sa creasca sanatoasa si norocoasa, micuta !
la 26.04.2012, 21:28
superb si delicios sa creasca mare si frumoasa sarbatorita

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking