Tort de ciocolata

Postat de pusikmea in Torturi
12 Aug 2012 | 4731 vizualizari
Tort de ciocolata

L-am facut in iunie, pentru ziua nepoatei mele.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • ~ 8 linguri cu varf de faina
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 cicolata cu lapte
  • esenta de rom
  • pentru glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 4 linguri cu lapte
  • 100 g unt
  • 50 g ciocolata alba
  • Capsuni pentru ornat - optional

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa) si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 15 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit dupa care il taiem in 3.

Pregatim crema:Topim ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baine-marine, dupa care o lasam la racit pana incepe sa se intareasca putin.Intre timp mixam bine praful de crema cu laptele si zaharul, dupa care adaugam ciocolata topita si esenta de rom, apoi mixam din nou pana la omogenizare. Dam la rece cel putin 30 minute.

Insiropam blaturile cu zeama de la compot sau cu un sirop facut din apa fiarta cu zahar , dupa care punem crema.

Pregatim glazura neagra:

Punem toate ingredientele la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu se prinde, pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza bine. Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca usor.

Intindem glazura peste ultimul strat de crema.

Imediat topim si ciocolata alba, dupa care cu o punga facem cerculete, incepand din mijlocul tortului, dupa care cu un cutit trasam liniute din mijlocul tortului spre exterior si apoi invers, astfel formandu-se acoladele.

Ornam cu capsuni.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2012, 11:27
super!
la 12.08.2012, 11:38
la 12.08.2012, 11:54
minunat tortul
la 12.08.2012, 12:07
multumesc :*
la 12.08.2012, 12:12
uau ce frumos arata si ce buuuuun! Imi place!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking