Ingrediente
- 8 oua ,
- 1 pliculet de zahar vanilliat ,
- coaja de lamaie ,
- 1 praf de copt
- 1 ciocolata praf
- 8 linguri zahar ,
- 8 linguri faina
- un borcan de nutella
- 1/2 pachet de margarina
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusurii si le batem cu mixerul sau cu telul. Mie imi place mai mult manual decat automat :) Razalim coaja de lamaie, adaugam zaharul vanillinat si cele 8 linguri de zahar. Adaugam cele 8 galbenusuri dupa care adaugam cele 8 linguri de faina pe care le amestecam cu pliculetul de praf de copt si dupa aceea putin din sucul de lamaie. La final adaugam 1 pliculet de praf de ciocolata. Batem din nou cu telul.
Ungem tava cu putin ulei si putina faina alba, adaugam totul in tava si lasam la cuptor 15 minute la 175 de grade.
Intre timp facem crema de ciocolata. Putem folosi Nutella cu putina margarina, dar daca aveti mousse de ciocolata e mai bun.
Scoatem blatul pe care il lasam la racit si pe urma il insiropam cu un sirop de zahar ars sau apa cu zahar si putina cola. Ungem tot tortul cu crema facuta si deasupra il ornam cu bombonele din ciocolata alba si neagra
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|