Ingrediente
- 7 oua
- 7 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
- esenta de vanilie
crema:
- 300 ml frisca
- 250 g ciocolata amaruie
- esenta de rom
sirop:
- 250 g zahar
- 500 ml apa 4 lingurite ness
- 1 plic zahar vanilat
glazura:
- 200 ml frisca
- 200 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenus,albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de vanilie.Se amesteca incet de sus in jos cele doua compoziti, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se incorporeaza usor.Punem compozitia la copt la foc potrivit 20-25 minute facem testul cu scobitoarea si lasam blatul la racit.
Sirop:se pune zaharul cu apa si zaharul vanilat pe foc pana ajunge in punctul de fierbere,luam de pe foc adaugam nessul amestecam bine si lasam la racit
Crema:Ciocolata si frisca se pun pe foc pana se dizolva ciocolata si se omogenizeaza fara a fierbe, 2/3 din crema se foloseste imediat pentru umplerea tortului, iar restul dam la frigider pentru ornare.
Asamblare:blatul racit se taie in doua parti,punem prima foaie in tava in care s-a copt blatul,insiropam cu siropul racit, adaugam crema, punem si a doua foaie, insiropam si dam la frigider pana a doua zi.
Scoatem din tava tortul prin rasturnare,crema ramasa pentru ornare o mixam bine imbracam tortul cu ea dam putin la frigider pana pregatim glazura asa:punem pe baie de aburi frisca si ciocolata bucatele, adaugam 2 stropi de ulei si lasam pe aburi pana se omogenizeaza bine Imbracam tortul cu glazura calduta si lasam la frigider 2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|