Tort de ciocolata a la Silvia

Postat de silvi0ara in Torturi
8 Mar 2010 | 15467 vizualizari
Tort de ciocolata  a la Silvia

Am mancat de 1 Martie o felie de Tort de ciocolata Genoise la Geet-Tea.Am tot cauta reteta pe internet,si cum nu am gasit-o am incercat sa il fac din ce am simtit eu ca s-ar potrivii cel mai bine,ca si gustul celui de la local.Singurul lucru care nu a fost la fel,a fost blatul.Dar asta e,a fost tare apreciat de familia mea.Sper sa va placa.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua  
  • 125g zahar  
  • 50ml ulei  
  • 50ml lapte  
  • 2 linguri cacao  
  • 1 plic hahar vanilat  
  • o priza sare  
  • 150g faina  
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala  
  • ½ plic praf de copt  
  • Crema de ciocolata amaruie:
  • 200 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur
  • 1 lingurita gelatina pudra
  • 200 ml lapte
  • 250 g frisca lichida
  • lichior de cafea dupa gust  
  • Crema de ciocolata cu ness café:  
  • 200 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur
  • 1  lingurita gelatin pudra
  • 200 ml lapte
  • 250 g frisca lichida  
  • 1 lingurita cu varf de ness cafe
  • lichior de cafea dupa gust  
  • Crema de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba topita
  • 1 ½ lingurita  gelatina pudra
  • 125 ml lapte
  • 230 ml frisca lichida  
  • Glazura de ciocolata
  • 250 gr ciocolată amăruie (cel puţin 65-70% cacao)
  • 165 ml frisca lichidă
  • 1 lingura miere
  • 42 gr unt moale
  •  

Mod de preparare

Blat:
Se bat ouale cu praful de sare,zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza voulmul.Se adauga uleiul si laptele,apoi faina amestecata cu cacao,coaja de portocala  si praful de copt.Se toarna aluatul intr-o forma de tort (26cm)tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-40 de minute.Se scoate si se lasa la racit.Apoi se taie in doua

Cremele se fac pe rand, inainte de a fi puse pe blat,deoarece necesita timp de intarire.

Crema de ciocolata amaruie:

Se topeste pe baie de abur. Gelatina se pune in lapte si se lasa 5 -10 minut, dupa care se incalzeste un pic.Se imparte ciocolata si frisca in doua parti egale.Jumatate din gelatin se toarna in prima jumatate de ciocolata topita,se adauga lichiorul si frisca  batuta.
Spuma rezultata se lasa 5-10 minute la frigider sa se intareasca putin,apoi se toarna pe primul blat.Se lasa la frigider 20 de minute,apoi se scoate  se pune al 2 blat,apoi spuma alba,care se face la fel ca cea de ciocolata.Se mai lasa la frigider inca 20 de minute si se pune al treilea strat de ciocolata pregatit la fel ca prima data,numai ca aici se aduga in plus lingurita de ness cafe.La final se imbraca tortul in glazura de ciocolata.Se orneaza dupa preferinta.

Glazura:

Intr-o craticioara se rupe ciocolata in bucati foarte mici,eventual o taiati cu cutitul. Se adauga frisca lichida, mierea si se pune la foc mic pana se topeste ciocolata,amestecand mereu,sa nu o lasati sa fiarba.Cand s-a topit toata ciocolata se pune untul si se da la o parte de pe foc.Se omogenizeaza bine.Se toarna apoi peste tort.Se lasa la figider pana ce se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata a la Silvia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort cu visine si branza

Postat de rocsi_1612

Tort cu visine si branza

Blatul: Eu am copt blaturile separat, dar voi puteti face unul si sa il taiati in doua. Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam o lingurita praf de copt, una cu zahar...

Citeste continuarea

Tort cu inimioare

Postat de Dea_Dea

Tort cu inimioare

Blat 1 Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se pun galbenusurile frecate cu ulei , faina cu praful de copt iar la final cacaoa.Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2010, 18:22
as papa si eu o felie....
la 08.03.2010, 19:35
si euuu....imi place mult cum arata si cred ca e foarte gustos....
la 08.03.2010, 20:04
pai la 850g de ciocolata cat are prajitura ,nu poate fi decat f. buna!
la 08.03.2010, 20:30
Teo,esti draguta,chiar nu am facut totalul la ciocolatadoar sotul mai zice,ce tot faci ca atata ciocolata?de fiecare data cand cumpar.
la 08.03.2010, 20:43
Mamaaaa, ce bunatateeeee

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking