Ingrediente
- 250 g de afine de cultura
- 2 plicuri de gelatina colorata
- 4 linguri de zahar
- un pachet de glazura de ciocolata Oetker.
- 100 g de zahar pudra
- 1-2 linguri de apa
- 1 lingurita de ulei
- decor de zahar colorat
- Blat de tort
Mod de preparare
Reteta de blat este cea a tortului de ciocolata al lui Gaby, pe care il gasesc fenomenal: http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-ciocolata-50720.html
Am pregatit blatul conform retetei, am uns si infainat o cratita de 20 cm. Am copt blatul la 170 grade cam 35 de minute. L-am rasturnat si l-am lasat sa se raceasca.
Intre timp am pregatit din gelatina rosie si fructe o crema in carte fructele au ramas relativ intregi. Am pus pe foc apa si zaharul, am adaugat praful de gelatina si am amestecat pana la omogenizare. Am pus fructele si am lasat pe foc pana s-a inchegat nitel.
Am taiat tortul. Nu l-am mai insiropat...am uns crema de fructe, l-am asamblat, am topit glazura de ciocolata in cuptorul de microunde, am turnat-o cat am putut de frumos peste tort si am lipit pe margine decorul colorat. Am lasat sa se raceasca.
Din zahar pudra, un pic de apa si o lingurita de ulei am facut o pasta de zahar cu care, cu ajutorul unui cornet, am scris ce am dorit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|