Ingrediente
- 1 blat de tort din ciocolata.
- 2 borcane de crema de castane
- 2 borcane de cirese in suc de cirese
- 1 cutie de frisca lichida Hulala(500 ml)
- 2 pliculete de ciocolata-glazura
- 300 gr nuca taiata cu un cutit.
- zahar brut ptr frisca,3 sau 4 linguri.
- 50 ml lichior amaretto ptr sirop.
Mod de preparare
Pregatim mai intai crema de castane,din cele 2 borcane si pe care o amestecam cu cateva linguri de frisca Hulala.Eu am pus 6 linguri de frisca la 600gr crema de castane.Amestecam bine crema cu o lingura de lemn,ca sa se incorporeze bine frisca si apoi bagam crema la frigider.Pregatim si frisca Hulala,la care am adaugat 4 linguri de zahar brut,dupa care o vom baga la frigider.Pregatim siropul pentru insiropat blaturile.Eu am facut din 250 ml apa,la care am adaugat 4 sau 5 linguri de zahar brut,depinde de gustul fiecaruia.Punem ibricul pe foc pana ce se dizolva bine zaharul si la urma adaugam se 50 ml lichior Amaretto.Trecem la insiroparea blaturilor,adaugam crema din abundenta si peste crema venim si cu un strat generos de nuca,macinata sau taiata cu un cutit.Eu am taiat nuca cu un cutit deoarece ne place sa fie un pic mai mare,nu macinata fin.Dupa ce am insiropat si pus crema si nuca,deasupra punem si glazura de ciocolata,frisca si ciresele din borcan.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema de castane." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (56)
|