Tort de ciocolată cu marshmallow

Postat de elucubratiiculinare in Torturi
20 Iul 2012 | 4701 vizualizari
Tort de ciocolată cu marshmallow

Ingrediente

  • 75 g unt,
  • 200 g zahăr pudră,
  • 3 ouă,
  • 50 g ciocolată neagră min 50% cacao,
  • 1 lingură cacao,
  • 200 ml lapte bătut,
  • 200 g făină,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • 175 g marshmallows,
  • 2 linguri lapte,
  • 2 linguri zahăr pudră,
  • 2 albușuri de ou,
  • 1 borcan dulceață zmeură,
  • 200 g frișcă.

Sirop:

  • 250 ml apă și 3 linguri zahăr.

Mod de preparare

Pentru blat:
Cernem într-un castron făina cu cacao, sarea și praful de copt.
Topim ciocolata neagra, fie într-un vas ce-l punem în alt vas cu apă fierbinte, fie la microunde.
Batem bine untul (de la temperatura camerei) cu zahărul.
Adăugăm ouăle (tot de la temperatura camerei) unul câte unul.
Apoi adăugăm ciocolata topită, laptele bătut și ingredientele uscate (făina, cacao, sare, praf de copt).
Compoziția se pune într-o formă rotundă de tort (de preferat cu pereții detașabili) unsă bine cu unt.
Se coace la 180 grade C pentru 40-50 minute sau până este bine copt blatul.
Se lasă la răcit.
Se face un sirop din 250 ml apă cu 3 linguri cu vârf de zahăr.
Blatul se taie în două.
Se pune pe un platou partea de jos, se însiropează cu jumătate din sirop, se unge cu 1/2 borcan de zmeură, se pune frișca bătută.
Se acoperă cu cealaltă jumătate de blat, se însiropează și se unge cu restul de dulceață.
Păstrăm 2 -3 lingurițe pentru decor.
Pregătim glazura de marshmallow.
Într-o tigaie punem laptele și marshmallow la foc mic și lăsăm până se topesc.
Separat batem bine albușurile cu 2 linguri de zahăr, după care le încorporăm în bezelele topite.
Glazurăm tortul și ornăm cu marshmallow și dulceață de zmeură. 
Se păstrează la rece până la servire.
Se taie cu un cuțit fierbinte (trecut prin flacără).

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolată cu marshmallow" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort 10 ani

Postat de mirela0911

Desert tort 10 ani

Blaturile se prepara la fel amandoua, doar ca se coc in tavi de dimensiuni diferite. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se...

Citeste continuarea

Buturuga de Craciun

Postat de RuxyRux

Buturuga de Craciun

Am pregatit prima data crema de lamaie, am facut-o seara pentru ca a doua zi doar sa o folosesc si sa fie gata racita atunci cand o voi mixa cu frisca. Intr-un vas larg am pus frisca lichida si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2012, 17:56
prima servita
la 20.07.2012, 17:57
eu gust prima
dar nu mai las nimic pt ceilalti )
la 20.07.2012, 17:57
aaaaaaaaaa, nu ma mai joc
la 20.07.2012, 17:58
laura am fugit mai repede
la 20.07.2012, 18:02
eu sunt la regim de asta ziceam ca sa gust eu prima, ca am papilele secate )

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking