Ingrediente
- Blat de biscuiti :
- 200 g de biscuiti digestivi
- 60 g unt
- 60 g ciocolata neagra de calitate
- Crema de ciocolata :
- 180 g ciocolata neagra
- 180 g unt
- 4 oua mari
- 90 g zahar brun
- 90 g zahar tos ,alb
- 200 mi smantana grasa
- Topping:
- 200 ml de smantana grasa, rece
- 3 linguri zahar pudra
- ciocolata rasa ,pentru a presara pe deasupra
Mod de preparare
Pentru a prepara blatul, introduceti biscuitii digestivi intr-o punga sigilata si sfaramati-i bine cu un facalet. Puneti-i intr-un bol mare. Topiti untul si ciocolata intr-un bol termorezistent, la bain-marie. Amestecati pana se inmoaie, apoi luati bolul de pe foc, turnati biscuitii sfaramati si amestecati pana se omogenizeaza bine. Puneti acest amestec intr-o forna de tort cu diametrul de 23 cm si fund detasabil. Cu spatele unei linguri apasati compozitia pe fundul si pe marginile formei, pentru a o nivela. Lasati blatul la rece, pentru a se intari .
Preincalziti cuptorul la 180 de grade .
Pentru a prepara crema, topiti ciocolata intr-un bol, la bain-marie, apoi puneti vasul deoparte si lasati crema sa se raceasca. In alt bol mare, bateti cu mixerul ouale si cele doua tipuri de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugati smanatana lichida si amestecati, apoi adaugati ciocolata topita si untul.
Turnati amestecul peste blatul de biscuiti si dati-l la cuptor pentru 45 de minute . Lasati-l sa se raceasca bine inainte de a-l scoate din forma .
Pentru topping, bateti smantana cu zaharul pudra pana obtineti o frisca groasa. Turnati-o peste prajitura rece si presarati deasupra ciocolata rasa.
Pofta buna la o felie de tort cu consistenta si gust de 13 stele Michelin ! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Mississippi - Gordon Ramsay" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|