Tort de lemon curd si capsune

Postat de danakarin in Torturi
25 Mai 2013 | 3979 vizualizari
Tort de lemon curd si capsune

imi place aceasta crema de lamaie care a tot circulat pe toate blogurile. De data asta am combinat-o cu niste capsune.

Ingrediente

  • 160 g zahăr
  • 75 ml suc de lămâie
  • o linguriţă coajă de lămâie
  • 3 ouă întregi
  • 85 g unt
  • Pişcotul:
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 60 g făină
  • 60 de g amidon
  • o linguriţă rasă de praf de copt
  • o formă de tort detaşabilă de 26 cm diametru
  • unt pentru uns forma
  • 200 g de capsune

Mod de preparare

Pentru lemon curd:

Am bătut ouăle întregi, am amestecat pe abur zahărul, coaja şi zeama de lămâie, am adăugat cu grijă ouăle şi am bătut combinaţia cu telul (ia ceva vreme), până am obţinut o cremă de consistenţa unei budinci. Am luat-o deoparte, am pus untul şi am amestecat, din nou, bine. A rezultat o pastă cremoasă, cu un gust şi cu un miros apetisant de lămâie, ce rezistă la frigider câteva săptămâni, şi se poate folosi in diverse feluri.

Piscotul:

Am bătut vârtos ouăle cu zahărul, până când şi-au triplat volumul, am amestecat separat componentele uscate, am turnat apoi cu grijă făina peste crema de ou, am omogenizat cu mişcari de jos în sus, am turnat compoziţia în forma de tort, unsă, în prealabil, cu un pic de unt, şi am copt pişcotul acesta, la 175 de grade, timp de 20-25 de minute. Verificaţi, desigur, s-ar putea să fie gata mai repede.

L-am lăsat în formă la răcit, l-am transferat apoi pe un platou şi l-am uns cu un strat relativ subţire de lemon curd. L-am presarat cu jumatati de capsune.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lemon curd si capsune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu mousse de dovleac

Postat de Dea_Dea

Tort cu mousse de dovleac

Prima data , punem la calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie, pana se inmoaie apoi se lasa la racit. Trecem la blat. Albusurile se bat spuma cu praful de sare ,se adauga zaharul...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata, rubarba si frisca

Postat de simona72

Tort cu ciocolata, rubarba si frisca

Pt blat: ciocolata se topeste impreuna cu untul pe bain-marie, se mixeaza, se adauga zaharul si se mixeaza pina cind se topeste, se adauga galbenusurile pe rind, mixam dupa fiecare, se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2013, 07:39
Arata foarte bine
la 25.05.2013, 07:50
buna dimieata ! Multzumesc Ica !
la 25.05.2013, 08:32
Super!!
la 25.05.2013, 09:54
Simpla si usor de facut!!
la 25.05.2013, 10:27
bunnnnnnnnnn

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking