"Tort" de mamaliga

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
25 Ian 2013 | 7949 vizualizari
"Tort" de mamaliga

Din ciclul nimic nu se pierde , totul se transforma''. Mamaliguta cu capete de branzeturi si carnat afumat .

Ingrediente

  • 500 gr faina malai
  • 500 gr carnat afumat
  • 500 gr branzeturi [telemea , burduf , cas ]
  • 200 gr slanina afumata
  • 1 ceapa 1 pahar mare de iaurt sau smantana
  • sare

Mod de preparare

Din faina de malai si sare  faceti o mamaliga potrivita ca si consistenta .

Curatati si taiati ceapa cubulete si prajiti impreuna cu slaninuta afumata taiata feliute si carnatiii rondele .

Intr-un vas termorezistent uns cu putina grasime de la prajit incepeti sa puneti un strat de mamaliga , carnaciori , branzeturi razuite si 2-3 linguri de smantana . Se continua pana se termina materialul de lucru .

Vasul se da la cuptor si se rumeneste pana cand se formeaza o crusta crocanta .

Se scoate vasul si se intoarce pe un platou. Se serveste decorat cu carnaciori, cas ras si smantana .Dupa pofta inimii se alatura gogonele murate, varza sau castraveciori murati.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Tort" de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

"Tort" de mamaliga

Postat de Alina26

"Tort" de mamaliga

1.Am pus apa la fiert cu putina sare.Cand a inceput sa fiarba am pus malaiul in ploaie,mestecand cu un tel ca sa nu faca cocolosi,apoi am lasat la fiert circa 15-20 de minute mestecand din cand in...

Citeste continuarea

Tort de mamaliga cu ciuperci si carnat

Postat de divainbucatarie

Tort de mamaliga cu ciuperci si carnat

Punem la fiert apa pentru a face mamaliga. In acest timp noi pregatim umplutura: calim o ceapa mica taiata marunt si apoi ciupercile. Dupa ce le calim le dam la o parte de pe foc. Punem sare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2013, 12:58
Mihaelaaaaaaaaaaaaaaaa, ce te baaat ) vaiii, cum poti tu sa postezi asa dementialitate! mor aici de pofta
la 25.01.2013, 12:58
Deobicei mai puneam cate o frunza verde decor , o muratura rosie ... ceva . Dar atunci nu am mai apucat
la 25.01.2013, 12:59
"Dupa pofta inimii se alatura gogonele murate , varza sau castraveciori murati." ((
asta se numeste terorism )
la 25.01.2013, 13:01
suna tare bine, si arata delicios
la 25.01.2013, 13:01
Laura te compatimesc . Eu nu sunt gravida si tot mor de pofta

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking