Ingrediente
- 500 gr faina malai
- 500 gr carnat afumat
- 500 gr branzeturi [telemea , burduf , cas ]
- 200 gr slanina afumata
- 1 ceapa 1 pahar mare de iaurt sau smantana
- sare
Mod de preparare
Din faina de malai si sare faceti o mamaliga potrivita ca si consistenta .
Curatati si taiati ceapa cubulete si prajiti impreuna cu slaninuta afumata taiata feliute si carnatiii rondele .
Intr-un vas termorezistent uns cu putina grasime de la prajit incepeti sa puneti un strat de mamaliga , carnaciori , branzeturi razuite si 2-3 linguri de smantana . Se continua pana se termina materialul de lucru .
Vasul se da la cuptor si se rumeneste pana cand se formeaza o crusta crocanta .
Se scoate vasul si se intoarce pe un platou. Se serveste decorat cu carnaciori, cas ras si smantana .Dupa pofta inimii se alatura gogonele murate, varza sau castraveciori murati.
Daca ti-a placut reteta noastra ""Tort" de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|