Tort de mere,neornat

Postat de kamy in Torturi
10 Sep 2011 | 5502 vizualizari
Tort de mere,neornat

Bun si neornat...."la mosie"nu am avut frisca,dar va asigur ca a alunecat urgent,nu ne-a stat in gat.

Ingrediente

  • 5 mere
  • 5 oua
  • 5 ling.zahar pudra
  • 5 ling.faina
  • 2 ling.zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr.unt sau margarina+1 cub
  • gem
  • scortisoara

Mod de preparare

Merele se curata de coaja,se scoate cu aparatul special casuta cu samburi.

Intr-o cratita se pune untul ,se topeste putin,se adauga zaharul brun,zaharul vanilat,se pun merele,se ung pe deasupra cu unt,se presara scortisoara pe fiecare si se baga in cuptorul incalzit in prealabil,pana se inmoaie putin.

Intre timp facem pandispanul.Batem bine albusurile dupa care adaugam zaharul pudra si mai batem pana se intaresc bine.Adaugam galbenusurile pe rand(mixerul la viteza mica)dupa care faina,cate putina,amestecand usor cu o lingura ,de jos in sus.

Cand merele s-au inmuiat,punem gem mai tare in gaura ramasa de la casuta cu samburi,punem deasupra pandispanul,il nivelam si lasam la cuptor,la foc mic, pana capata o culoare aurie.Scoatem cratita din cuptor,o lasam sa se raceasca putin,cu un cutit,desprindem usor marginile,punem un platou deasupra si intoarcem tortul,care v-a fi cu merele deasupra.Sucul de la mere,cu untul si zaharul,va insiropa putin blatul.

Il puteti orna,daca aveti chef,timp si cu ce.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere,neornat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu crema de lapte condensat si fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de lapte condensat si fructe de padure

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa si tare ca pentru bezea. Se toarna cele 2 lg de apa si...

Citeste continuarea

Desert tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Se pregateste blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2011, 15:23
"Il puteti orna,daca aveti chef,timp si cu ce."

Grozav si neornat
la 10.09.2011, 15:25
nici mie nu mi-ar sta
la 10.09.2011, 15:30
bun
la 10.09.2011, 15:51
delicios si arata bine si asa
la 10.09.2011, 16:07
pare superb tortul tau,prezentarea de nota douazeci,poate daca-l "impodobeai" cu ceva frisca,aluneca mai usor pe gat.nu crezi?

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking