Tort de mere,neornat

Postat de kamy in Torturi
10 Sep 2011 | 5468 vizualizari
Tort de mere,neornat

Bun si neornat...."la mosie"nu am avut frisca,dar va asigur ca a alunecat urgent,nu ne-a stat in gat.

Ingrediente

  • 5 mere
  • 5 oua
  • 5 ling.zahar pudra
  • 5 ling.faina
  • 2 ling.zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr.unt sau margarina+1 cub
  • gem
  • scortisoara

Mod de preparare

Merele se curata de coaja,se scoate cu aparatul special casuta cu samburi.

Intr-o cratita se pune untul ,se topeste putin,se adauga zaharul brun,zaharul vanilat,se pun merele,se ung pe deasupra cu unt,se presara scortisoara pe fiecare si se baga in cuptorul incalzit in prealabil,pana se inmoaie putin.

Intre timp facem pandispanul.Batem bine albusurile dupa care adaugam zaharul pudra si mai batem pana se intaresc bine.Adaugam galbenusurile pe rand(mixerul la viteza mica)dupa care faina,cate putina,amestecand usor cu o lingura ,de jos in sus.

Cand merele s-au inmuiat,punem gem mai tare in gaura ramasa de la casuta cu samburi,punem deasupra pandispanul,il nivelam si lasam la cuptor,la foc mic, pana capata o culoare aurie.Scoatem cratita din cuptor,o lasam sa se raceasca putin,cu un cutit,desprindem usor marginile,punem un platou deasupra si intoarcem tortul,care v-a fi cu merele deasupra.Sucul de la mere,cu untul si zaharul,va insiropa putin blatul.

Il puteti orna,daca aveti chef,timp si cu ce.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere,neornat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Anca - ciocolata si gem de caise

Postat de timea

Tort Anca - ciocolata si gem de caise

Punem laptele intr-un vas pe foc, adaugam ciocolata rupta in bucatele si cand fierbe laptele luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit. Albusurile le batem spuma cu...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de Alepaty

Desert tort Diplomat

Blatul: Am inceput prin a pregati blatul de pandispan, am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, pana am avut o bezea ferma, am adaugat galbenusurile si am mai mixat 10 secunde. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2011, 15:23
"Il puteti orna,daca aveti chef,timp si cu ce."

Grozav si neornat
la 10.09.2011, 15:25
nici mie nu mi-ar sta
la 10.09.2011, 15:30
bun
la 10.09.2011, 15:51
delicios si arata bine si asa
la 10.09.2011, 16:07
pare superb tortul tau,prezentarea de nota douazeci,poate daca-l "impodobeai" cu ceva frisca,aluneca mai usor pe gat.nu crezi?

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking