Tort "Death By Chocolate"

Postat de postavaru in Torturi
31 Oct 2010 | 9671 vizualizari
Tort "Death By Chocolate"

.... pentru ca a fost ziua soacrei mele, si pentru ca e "moarta" dupa ciocolata

Ingrediente

Blat:

  • 300 g unt
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt

Crema si glazura:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata de menaj
  • 30 g unt

Bomboane de ciocolata:

  • 150 ml apa
  • 1 cana zahar
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 cani lapte praf
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Blatul:

Se topeste untul si se adauga ciocolata bucatele. se lasa sa se topeasca, la foc mic.

Se mizeaza ouale cu zaharul si praful de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina si praful de copt iar apoi amestecul de ciocolata cu unt. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza.

Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 de grade, 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca (de preferat peste noapte), iar apoi se taie de doua ori, pe orizontala.

Crema si glazura:

Se pune frisca si cocolata rupta bucatele intr-un vas si se lasa la topit, la foc mic. Dupa ce s-a topit se imparte din doua, si in una din ele se pune untul si se mesteca pana de topeste. Aceasta va fi glazura.

Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider.

Bomboane de ciocolata (by Miha):

Se amesteca apa cu zaharul  si se pun la fiert, pana se leaga. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se adauga cacaoa si laptele praf. Se amesteca pana se omogenizeaza. Cu mainile unse cu unt, se formeaza bilute, care se tavalesc bine prin nuca de cocos.

Asamblarea:

Frisca si ciocolata topita se bat bine cu mixerul pana se intareste.

Glazura (cea in care am bagat untul) se pune putin pe foc, pana devine fluida.

Se pune o foaie de blat, jumatate din crema de ciocolata, cealalta foaie si restul cremei. Deasupra se pune ultima foaie de blat.

Se pune glazura deasupra si de intinde pe toata suprafata tortului.

Se orneaza cu bombonele de ciocolata, frisca batuta si bomboane de ciocolata cu cocos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Death By Chocolate"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de nuca

Postat de Creatsa

Tort de nuca

Mixeaza galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apa pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste crema de galbenusuri. Separat mixeaza...

Citeste continuarea

Tort racoros cu frisca si fructe

Postat de timea

Tort racoros cu frisca si fructe

Folosim o tava rotunda mica 17-20 cm. Pe fundul tavii punem hartie de copt, apoi de jur imprejur si pe fundul tavii asezam piscoturi insiropate in sucul de la coptotul de pere.  Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2010, 16:37
wow!!!!! in ultima poza cu tortul intreg zici ca-i facut de miha. bravo
la 31.10.2010, 16:42
ce tareeee! si denumirea si tortul!Ancutza, 5 furci
la 31.10.2010, 16:53
La multi ani soacrei tale se vede ca ti-e draga de i-ai facut asa frumusete de tort
la 31.10.2010, 17:04
Asta da compliment gaby. Am schimbat si poza, daca zici ca arata bine. Iti multumesc
la 31.10.2010, 17:05
Multumesc Corina. A fost tare bun si caloriile pe masura

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking