Ingrediente
- Blatul:
- 100gr. faina
- 4 oua mari
- 1 lingura cacao ( 15 gr.)
- 120 grame zahar ( eu am pus 100)
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 1 praf de copt
- Crema:
- 10 linguri de zahar
- 200 ml lapte
- 250 ml frisca
- 3 oua
- 1 lingurita amidon alimentar sau faina
- 10 g gelatina
- 200 gr. prune uscate fara fum
- 100 ml. coniac
- Pentru decor si glazurat:
- 100 gr ciocolata neagra 90 % cacao
- 250 ml. frisca lichida de 23 % grasime
- 1 lingura de miere de albini
- marmelada de diferite culori taiata cubulete
- Pentru insiropat blatul:
- Coniacul ramas de la prune amestecat cu putina apa si o lingurita de zahar.
Mod de preparare
Preparare blat:
Ungeti o tava pentru tort cu unt si o infainati Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema.
Adaugati faina cernuta cu praful de copt in trei rate de fiecare data, incorporand-o incet, incet cu o spatula de lemn.
Adaugati o lingura cu cacao cernuta plina cu varf, o incorporati si pe ea cu o spatula de lemn.
Turnati in tava compozitia.
Dati blatul la cuptor pe raftul din mijloc la 180 de grade C ( cuptor preaincalzit ) pentru 35 de minute.
Preparare crema:
Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte ( foarte atent cate putin pentru ca se umfla si sa nu va frigeti mainutele mamicutei si-a taticutei :) ), amestecand repede.
Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga siropul fierbinte si se pune pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana.
Adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece.
Lasam crema sa se raceasca si apoi o amestecam mai intai cu frisca si apoi cu albusurile batute spuma.
Amestecati crema cu prunele taiate bucatele mici inmuiate preventiv pentru 1~2 ore in coniac
Pentru glazurat:
Topiti ciocolata taiata bucatele cu frisca si cu o lingura de miere la bain- marie si o turnati peste tort uniformizand glazura pe toata suprafata tortului si il puneti in frigider peste noapte, cel mai bine ca sa se patrunda blatul cu crema .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort dedicat ' De la inima la inima "" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|