Ingrediente
Blat
- 10 oua
- 10 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- 8 linguri nuca macinata
Crema
- 2 pachete de unt
- 200 g ciocolata cu cacao 50%
- visine ( eu am la congelator)
- 200 g zahar pudra
- frisca pentru ornat
- smantana pt.frisca 50 ml
- martipan pt.ornat
Sirop
- 200 ml apa
- 100 g zahar
- o esenta de rom
Mod de preparare
Blatul: Galbenusurile se mixeza cu zaharul pana devin o spuma,se adauga faina si nuca,apoi albusurile batute spuma.Compozitia se pune in forma unsa se da la cuptor,este gata cand trece testul scobitorii.
Crema: Untul cu zaharul se freaca bine,pana devine o crema omogena si spumoasa.Pe baie de abur se topeste ciocolata cu smantana de frisca,cand devin omogene se dau dupa foc se lasa un pic la rece si apoi se amesteca cu untul.Crema se da la rece.
Sirop: Apa cu zaharul la fiert,dupa ce da in cateva clocote se da la o parte si se pune esenta de rom,se lasa la rece.
Blatul racit se taie in trei se siropeaza,se umple cu crema si visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''Diana''" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|