Tort din branza dulce

Postat de elena1988 in Torturi
11 Feb 2011 | 4332 vizualizari
Tort din branza dulce

Ingrediente

  • 1 kg de branza de vaci
  • 1 cutie de smantana (400 gr)
  • 3 oua
  • 4 pliculete de zahar vanilat
  • 2 esente de lamaie
  • 300 gr de zahar
  • 1 pachet de unt
  • 2 linguri de faina
  • 300 gr de biscuiti de ovaz
  • jumatate de lamaie

Glazura:

  • 30 ml lapte
  • 30 ml zahar
  • 20 de grame de unt
  • 2 ciocolate cu lapte

Mod de preparare

Se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de lamaie.

Se adauga pe rand ouale si la sfarsit smantana cu cele 2 linguri de faina si sucul de la jumatatea de lamaie.

Separat se sfarama biscuiti la blender sau cu sucitorul si se amesteca cu untul topit.

Se da la cuptor pentru 15 minute, se scoate blatul din cuptor si se pune compozitia de branza peste

Se baga la cuptor pentru 1 ora, prajitura se scoate cand sa rumenit bine deasupra.

Se lasa la racit cam 2 ore si se inveleste in glazura de ciocolata.

Glazura:

se topesc 2 ciocolate cu lapte si se adauga 30 gr de zahar si 30 ml lapte,

la sfarsit se adauga untul se amesteca bine compozitia si se pune peste tortul de branza,

Se orneaza cu frisca sau pur si simplul Il lasam asa

Se baga la frigider pana a doua zi.

Se poate orna cu trandafiri din caramele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu cremă de brânză și piersici (rețeta cu nr. 800)

Postat de panacris

Tort cu cremă de brânză și piersici (rețeta cu nr. 800)

Pentru blat , se bat spumă gălbenușurile cu apă caldă, adăugându-se 100 g. de zahăr și zahărul vanilinat amestecându-se energic, până se obține o compoziție...

Citeste continuarea

Aperitiv tort sarat

Postat de RODIMUR

Aperitiv tort sarat

Luați o pâine albă, rotundă, pufoasă și tăiați-o în 3 foi. Nivelați foaia de deasupra, dacă este cazul. Fierbeți ouăle tari, răciți-le în apă rece și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2011, 19:19
fain
la 11.02.2011, 19:33
la 11.02.2011, 19:36
la 11.02.2011, 19:51
sper sa il incercati, dintr-un kg de branza de vaci iese un tort destul de mare, daca il vreti mai mic injumatatiti ingredientele
la 11.02.2011, 21:51
Wow!!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking