Tort diplomat cu capsuni si ananas

Postat de Lily_Musat in Torturi
26 Iun 2009 | 12217 vizualizari
Tort diplomat cu capsuni si ananas

Ingrediente

  • 1 cutie de blat pentru tort din comert
  • cateva piscoturi atat cat sa acoperim pe margine
  • 5 plicuri de gelatina de 5 g
  • 200 ml zahar
  • 2 oua
  • 1 conserva de ananas rondele
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 g capsuni
  • 1 l lapte
  • 5 plicuri frisca Dr. Oetker
  • coaja de la 1/2 portocala
  • jeleuri pentru decor
 

Mod de preparare

Punem gelatina la inmuiat cu 200 ml apa intr-o cratita mica.

Adaugam si coaja de portocala tocata marunt.

Amestecam si lasam 10 minute la inmuiat, dupa care adaugam 1 cana de lapte si zaharul. Adaugam si ouale. Punem pe baie de aburi cratita sa fiarba pana se face ca o sarlota.

Trebuie sa avem grija sa amestecam cu telul in continuu sa nu se lipeasca. Lasam sa se raceasca sarlota.

Pregatim frisca. Punem laptele si cele 5 plicuri de frisca Dr. Oetker. Mixam bine.Eu am adaugat si 3 plicuri de intaritor de frisca. Dupa ce sa racit sarolota o amestecam cu frisca, dar avem grija sa nu uitam sa oprim frisca si pentru ornat tortul.

Incorporam ananasul.

Punem pe fundul formei cu inel detasabil o felie de blat, punem piscoturile pe margine. Amestecul de sarlota cu frisca il impartim in 2.

Punem prima parte, punem capsunile taiate, punem a 2-a parte de blat, punem iar amestecul de frisca cu sarlota.

Il bagam la frigider pana a 2-a zi sau cel putin 2 ore, dupa care indepartam inelul si ornal tortul.

Pe deasupra punem frisca, ornam cu capsuni si jeleuri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu capsuni si ananas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort Diplomat

Postat de cristinagaitan

Tort Diplomat

Mai intai ,se ia gelatina si se inmoaie in 100 ml apa. Puneti zaharul intr-o oala , in care adaugati cele 5 galbenusuri si cele 2 linguri de faina alba,esenta de vanilie si pliculetul de zahar...

Citeste continuarea

Tort Diplomat cu topping de ciocolata

Postat de Chris13

Tort Diplomat cu topping de ciocolata

Pentru charlota: Pentru prima parte  se amesteca 6 galbenusuri de  ou + o cana de zahar + 200 ml lapte si  varful de sare, la foc mic pana se incheaga si se da dupa aceea la...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 22.08.2013, 22:40

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking