Tort Diplomat cu fructe deshidratate

Postat de Ina in Torturi
7 Noi 2012 | 8101 vizualizari
Tort Diplomat cu fructe deshidratate

Nu va pot minti ca l-am facut special pentru aniversarea celor ce poarta numele Sfintilor Mihail si Gavril , dar il dedic acestora cu maaare placere ! >:D< La Multi Ani si aniversare frumoasa! :-*

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g crema de branza
  • 250 g iaurt foarte gras ( 7 % grasime )
  • 150 g zahar
  • 2 conserve de ananas bucati
  • 4 pliculete gelatina
  • 1 plic glazura Dr'Oetker - lichior de oua
  • 1 plic glazura duo Dr'Oetker - iaurt si capsuni
  • extract de vanilie
  • prune deshidratate
  • caise deshidratate
  • crema de vanilie la rece , Dr' Oetker

Mod de preparare

Topim galbenusurile  cu zaharul  pe foc, mestecand cu grija sa nu se lipeasca de peretii vasului.  adaugam laptele si glazura cu gust de lichior de oua,  fara a ne opri din  mestecat si lasam pe foc pana obtinem o crema ca o smantana. Adaugam in aceasta crema  cateva picaturi de extract de vanilie.

Batem frisca spuma tare , apoi adaugam iaurtul, crema de branza  si  amestecul de galbenusuri, mixand in continuare. Adaugam si fructele deshidratate maruntite la robot.  

In siropul de la un compot de ananas punem gelatina la hidratat. Cand tot lichidul este inglobat in gelatina, punem pe foc sa se topeasca si lasam pana se formeaza o spuma care este gata sa clocoteasca . Atunci oprim focul si turnam gelatina fierbinte peste amestecul de frisca si fructe. 

Bucatile de ananas le scurgem bine de sirop si le adaugam in compozitia de diplomat. Topim glazura duo  si o imprastiem in crema cu fructe, omogenizand totul cu o paleta. 

Turnam crema in tava  tapetatata cu folie alimentara  si dam  tortul la rece pentru 2-3 ore.  Cand s-a inchegat , rasturnam pe tava, desfacem folia alimentara si deoram cu crema de vanilie ( eu am folosit crema la rece Dr. Oetker ) si  figurine de zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu fructe deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort

Postat de gaby_d

Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort

Mod de pregatire Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort Blaturi de nuca : Mixezi spuma albusurile cu un varf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si...

Citeste continuarea

Tort cu crema de ness si aroma de portocala

Postat de rocsi_1612

Tort cu crema de ness si aroma de portocala

Blatul: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Incorporam uleiul, apoi iaurtul. Adaugam faina si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2012, 22:00
daca-s prima cat primesc?
la 07.11.2012, 22:01
aicea e de mine.
la 07.11.2012, 22:01
eu ma tot uit la robot sa vad ce parti folosesti la ce
la 07.11.2012, 22:01
) cat vrei
la 07.11.2012, 22:02
Medi'

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking