Ingrediente
- 4 galbenusuri
- 150 ml lapte
- 500 ml frisca lichida
- 200 g crema de branza
- 250 g iaurt foarte gras ( 7 % grasime )
- 150 g zahar
- 2 conserve de ananas bucati
- 4 pliculete gelatina
- 1 plic glazura Dr'Oetker - lichior de oua
- 1 plic glazura duo Dr'Oetker - iaurt si capsuni
- extract de vanilie
- prune deshidratate
- caise deshidratate
- crema de vanilie la rece , Dr' Oetker
Mod de preparare
Topim galbenusurile cu zaharul pe foc, mestecand cu grija sa nu se lipeasca de peretii vasului. adaugam laptele si glazura cu gust de lichior de oua, fara a ne opri din mestecat si lasam pe foc pana obtinem o crema ca o smantana. Adaugam in aceasta crema cateva picaturi de extract de vanilie.
Batem frisca spuma tare , apoi adaugam iaurtul, crema de branza si amestecul de galbenusuri, mixand in continuare. Adaugam si fructele deshidratate maruntite la robot.
In siropul de la un compot de ananas punem gelatina la hidratat. Cand tot lichidul este inglobat in gelatina, punem pe foc sa se topeasca si lasam pana se formeaza o spuma care este gata sa clocoteasca . Atunci oprim focul si turnam gelatina fierbinte peste amestecul de frisca si fructe.
Bucatile de ananas le scurgem bine de sirop si le adaugam in compozitia de diplomat. Topim glazura duo si o imprastiem in crema cu fructe, omogenizand totul cu o paleta.
Turnam crema in tava tapetatata cu folie alimentara si dam tortul la rece pentru 2-3 ore. Cand s-a inchegat , rasturnam pe tava, desfacem folia alimentara si deoram cu crema de vanilie ( eu am folosit crema la rece Dr. Oetker ) si figurine de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu fructe deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|