Ingrediente
- 500 g fructe de padure congelate
- 3oo g zahar
- 500 ml frisca lichida
- 450-470 g iaurt
- 3 plicuri gelatina
- 400 g biscuiti petit beurre
- un pachet si jumatate de unt
- 2 esente vanilie
- 1 esenta rom
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Blatul: Untul se pune la topit la foc mic, fara sa clocoteasca, apoi dse toarna peste biscuitii macinati, impreuna cu o esenta de rom alb si una d evanilie si se amesteca foarte bine, pana cand untul este absorbit complet si omogen. Se pune in forma de tort si se preseaza bine pe fundul formei.
Fructele de padure se pun intr-o sita si se lasa la decongelat si la scurs.
Gelatina se prepara confrom instructiunilor de pe plic.
Intr-un castron mare, se amesteca bine iaurtul cu zaharul, se adauga frisca batuta, o esenta vanilie si zaharul vanilat, se amesteca usor pana la omogenizare, apoi se pun fructele de padure si gelatina si se amesteca iar.
Compozitia se torna peste blatul de biscuiti si se da la frigider peste noapte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (55)
|