Tort "Ecler 2"-Reteta Nr. 300

Postat de Dea_Dea in Torturi
31 Oct 2013 | 4727 vizualizari
Tort "Ecler 2"-Reteta  Nr. 300

Phewww dupa multe incercari , l-am facut asa cum am vrut eu sa imi iasa.M-am inspirat din reteta Bucatareselor Vesele

Ingrediente

  • ALUAT
  • 75 ml ulei
  • un praf de sare
  • 150 ml apa
  • 100gr faina
  • 3 oua.
  • CREMA
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 8 linguri amidon
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 lingurite de ness granulat
  • GLAZURA:
  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Aluat:

Apa cu sarea si uleiul se pun pe foc. Cand incep sa clocoteasta turnam faina toata, amestecand continuu cu telul sa nu faca cocoloase, pana se desprinde de pe vas.Se lasa la racorit , apoi se incorporeaza ouale , unul cate unul.Se pun gramajoare dese in tava de 28 cm diametru pe hartie de copt si se dau la cuptor la foc iute , pana cresc , apoi se lasa focul potrivit pana se rumenesc(maxim 20 min in total).Mai departe mai facem si niste gramajoare , dar pe acestea le punem mai rar, la fel se coc. Se scot pe gratar si se lasa la racit.

Crema:

600 ml lapte se pun pe foc cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu restul de lapte.Cand laptele de pe foc clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa.Luam un sfert din crema asa fierbinte si amestecam cu nesul si lasam la racit.Frisca o batem , un sfert punem in crema de ness, iar cealalta in crema de vanilie.

Glazura

Ciocolata se rupe bucati , se pune frisca lichida,se pune pe abur pana se omogenizeaza.

Asamblare

In tava in care s-a copt se pune blatul , peste se pune crema de vanilie, apoi se taie in doua gogosile facute separat si se umplu cu crema de ness, iar deasupra se glazureaza si se da la frigider. Apoi se scot marginile tavii si gata...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Ecler 2"-Reteta Nr. 300" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Blat de tort roz colorat natural

Postat de simonacallas

Blat de tort roz colorat natural

Pornim cuptorul, ca să se încingă. Pregătim o tavă rotundă pe care o ungem cu unt/margarină şi o tapetăm cu hârtie de copt.  Făina o cernem cu praful de copt....

Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Postat de sufletista

Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2013, 12:01
La cât mai multe reţete, Dea! Felicitări!
la 31.10.2013, 12:06
Partyyyyyy)Bravo,la cat mai multe
la 31.10.2013, 12:09

La cat mai multe retete!
la 31.10.2013, 12:10
felicitari ! la cat mai multe
la 31.10.2013, 12:13
Felicitari! La cat mai multe retete frumoase si gustoase!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking