Tort Elefantei

Postat de laylalala in Torturi
5 Mai 2011 | 2657 vizualizari
Tort Elefantei

Ingrediente

  • Aluat
  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 70 gr unt, topit
  • 50 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • pudding preparat cu 300 ml lapte/plic (eu am folosit pudding de vanilie si de ciocolata), racit
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 180°C.  Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de 15 cm diametru.

Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom, pana isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte. Amesteca ingredientele uscate apoi incorporeaza-le in ingredientele lichide.Toarna aluatul obtinut in tava pregatita si da la copt pana la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curate. Lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema, bate untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Imparte untul cu zahar un jumatate. O jumatate incorporeaza in puddingul de ciocolata si cealalta jumatate in puddingul de vanilie.Lasa crema la rece 20-30 minute.

Taie blatul in 6 foi, pe orizontala. Umple foile de blat cu crema, alternand cea de vanilie cu cea de ciocolata. Unge intreg tortul cu cremele ramase apoi decoreaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Elefantei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si bezele

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si bezele

Incepem cu crema de ciocolata , pentru ca trebuie sa stea la rece. Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un bol de inox. Turnam frisca lichida peste, transferam bolul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de branza si jeleu de visine

Postat de katty

Desert tort cu crema de branza si jeleu de visine

Incepem cu pregatirea ruladei. Mixam intr-un castron ouale intregi cu sarea, zaharul vanilat si zahar pana zaharul se topeste si capata o consistenta cremoasa. Cernem faina impreuna cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2011, 16:50
arata super poate ne explici si noua cum se fac elefantei
la 05.05.2011, 16:51
frumosi elefantei
la 05.05.2011, 17:12
la 05.05.2011, 17:20
la 05.05.2011, 17:31

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking