Ingrediente
- Pentru blat:
- 6 oua
- 1 1/2 cana zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 ml suc de portocala
- 2 cani faina
- 50 g cacao
- o jumatate pachet praf de copt
- o jumatate cana de ulei
- Pentru crema:
- 2 plicuri praf budinca de vanilie dr oetcker
- 1 l lapte de vaca
- 8 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- o jumatate pachet de unt
- 1 cana afine (congelate)
- Pentru ornat:
- 1 tub de frisca
- Pentru sirop:
- 200 ml apa
- 5 lingurite de zahar
- 50 ml suc de portocala
Mod de preparare
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul, le-am adaugat peste albusuri. Am adaugat sucul de portocala si cacaoa. Am amestecat faina cu praful de copt ,am adaugat-o peste compozitie,in ploaie,mixand.
Am uns forma de tort cu ulei ,am tapetat-o cu faina si am adaugat compozitia.Am dat-o la cuptor circa 50 minute la foc mic. Am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca.
Crema:
Am preparat budinca conform instructiunilor dupa ambalaj si am lasat-o sa se raceasca putin...am mixat afinele si le-am amestecat cu crema de vanilie(de aici si denumirea de flacara violet .:))impreuna cu untul...
Sirop:
Am fiert cele 3 ingrediente si l-am pus la racit.
Am taiat blatul pe jumatate.am insiropat primul blat . Am adaugat crema, am pus ce de-al doilea blat,l-am insiropat ,am adaugat un strat de crema si apoi m-am jucat cu tubul de frisca...
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Flacara violet"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|