Tort "Flacara violet"

Postat de ramo_cata in Torturi
21 Mai 2010 | 4573 vizualizari
Tort "Flacara violet"

un tort pentru soacra mea ,Elena si socrul meu nascut intr-o zi de sarbatoare...sa le dea D-zeu sanatate....

Ingrediente

  • Pentru blat:  
  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml suc de portocala
  • 2 cani faina
  • 50 g cacao
  • o jumatate  pachet  praf de copt
  • o jumatate cana de ulei
  • Pentru crema:  
  • 2 plicuri praf budinca de vanilie dr oetcker
  • 1 l lapte de vaca
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • o jumatate pachet de unt
  • 1 cana afine (congelate)
  • Pentru ornat:
  • 1 tub de frisca
  • Pentru sirop:  
  • 200 ml apa
  • 5 lingurite de zahar
  • 50 ml suc de portocala

Mod de preparare

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul, le-am adaugat peste albusuri. Am adaugat sucul de portocala si cacaoa. Am amestecat faina cu praful de copt ,am adaugat-o peste compozitie,in ploaie,mixand.

Am uns forma de tort cu ulei ,am tapetat-o cu faina si am adaugat compozitia.Am dat-o la cuptor circa 50 minute la foc mic. Am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca.

Crema:

Am preparat budinca conform instructiunilor dupa ambalaj si am lasat-o sa se raceasca putin...am mixat afinele si le-am amestecat cu crema de vanilie(de aici si denumirea de flacara violet .:))impreuna cu untul...

Sirop:

Am fiert cele 3 ingrediente si l-am pus la racit.

Am taiat blatul pe jumatate.am insiropat primul blat . Am adaugat crema, am pus ce de-al doilea blat,l-am insiropat ,am adaugat un strat de crema si apoi m-am jucat cu tubul de frisca...

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Flacara violet"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu mango caramelizat

Postat de licurici_lra

Desert tort cu mango caramelizat

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu...

Citeste continuarea

Desert tort Marius

Postat de licurici_lra

Desert tort Marius

Pentru blatul de ness , se separa albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile se bat spuma cu 4 linguri de apa si un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2010, 17:42
f frumos, se pare ca azi e ziua torturilor pt soacre
la 21.05.2010, 18:04
azi chiar k au fost multe torturi si ziua ink nu s-a terminat
la 21.05.2010, 19:00
mmm....cu afine.....cred ca e delicios...
la 21.05.2010, 20:08
Ce frumos arata,si bun pe deasupra.
la 21.05.2010, 21:18
super frumos dati tare cu soacrele 5 furcu super ,sectiune se pune maine sau nu?

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking