Ingrediente
- Blat:
- 330 g faina
- 1 pahar zahar
- 1 pahar de ulei
- a pahar lapte
- 3 oua
- 1 plic de praf de copt
- 1 lamaie suc si coaja rasa
- 1 esenza de vanilie
- Pentru umplutura:
- 2 linguri faina
- 2 linguri zahar
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 1 zahar vanilat sau esenta de vanilie
- fructe de padure
Mod de preparare
Am folosit pahare de plastic ca masura la ingrediente.
Se amesteca toate ingredientele si se pune blatul intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la 180° pentru aproximativ 20 minute.
Intre timp se pregateste crema: Se pune lapte la incalzit cu vanilia , intr-un castron amestecam ouale , zaharul si faina.
Se adauga laptele cald la amestecul de oua putin cate putin, si se pune din nou pe foc pana fierbe si se ingroasa amestecand mereu ca sa nu se prinda.
cand e groasa se ia de pe foc si se lasa la racit.
Taiem blatul pe jumatate, punem crema, deasupra punem fructele de padure si inchidem cu cealalta parte de blat. si se decoreaza dupa placere
Eu am decorat cu frisca colorata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Floarea soarelui"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|