Tort Ganache-Tortul Andreei.

Postat de ionela2682 in Torturi
10 Dec 2011 | 5434 vizualizari
Tort  Ganache-Tortul Andreei.

Dupa reteta http://www.joyofbaking.com/ganache.html va prezint un tort ce s-a vrut o surpriza pentru nepotica mea.

Ingrediente

ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 6 g zahar
  • 6 lg ulei
  • 1 lingura de ness

Sirop

  • 2 cani apa 
  • 4-5 lg zahar caramelizat

Crema Ganache

  • 220 grame ciocolata amaruie
  • 180 ml frisca lichida
  • 30 grame unt

Mod de preparare

Blatul identic ca mod de preparare si ingrediente ca si cel de la http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-ciocolata-27538.html

Blatul:

-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet

-adaugam faina si omogenizam

-galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie

-adaugam i lingurita de ness pentru gust si culoare

-omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt

-coacem pentru 30-40 min sau pana trece testul scobitorii.

-scoatem din tava,asezam pe un gratar si -l lasam sa se raceasca.

(indicat ar fi sa pregatiti blatul cu o zi inainte)

Crema Ganache:

-in frisca lichida putin incalzita dizolvam ciocoolata si untul

-mixam bine pana cand obtinem o spuma tare.

Siropul

-peste zaharul ars adaugam 2 cani apa calda (atentie la bulbuci)

-lasam sa se dizolve si sa se raceasca totodata

Asamblare

-prima foaie de blat ,insiropata,crema=>a doua foaie de blat  insiropata ,crema=>a treia foaie de blat

-imbracam tortul in aceeasi crema si decoram dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ganache-Tortul Andreei." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu mousse de ciocolata si portocala

Postat de timea

Tort cu mousse de ciocolata si portocala

Blat:  mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam...

Citeste continuarea

Desert tort diplomat

Postat de Oana

Desert tort diplomat

Blat :  Pune ouale intregi in vasul robotului, adauga un praf de sare, coaja de portocala si mixeaza-le impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat. Lasa-le un minut la viteza medie, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2011, 22:12
Delicios! La multi ani nepoatei tale!!!
la 10.12.2011, 22:14
Adica iti place doar sa faci surprize
minunat tort
La multi ani sarbatoritei
la 10.12.2011, 22:24
Asta da imi place sa-i surprind frumos pe altii ..imi place sa le fac dar nu sa mi se faca!
la 10.12.2011, 22:24
Mersi Cris!!
la 10.12.2011, 22:50
Superb!!!! La Muuulti Ani si numai bucurii si mie imi place mult Joy of backing...am facut multe retete de pe site...pup cu drag

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking