Tort Imperial

Postat de CristinaCriss in Torturi
25 Apr 2014 | 13360 vizualizari
Tort Imperial

Ingrediente

  • blat cu cacao
  • 70 g zahar
  • 70 g cacao
  • 8 linguri apa
  • 200 g unt
  • 8 oua
  • 6 linguri ulei
  • 240 g zahar
  • 300 g faina
  • o lingurita praf copt
  • un praf sare
  • blat cu ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 g zahar
  • 8 oua
  • 150 g faina
  • un praf sare
  • crema de ciocolata alba
  • 150 g frisca lichida
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 300 g frisca
  • o fiola esenta vanilie
  • crema de ciocolata cu cacao
  • 150 g frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu cacao
  • 50 g unt
  • 300 g frisca
  • o fiola esenta rom
  • crema de unt
  • 2/3 din crema ramasa de la blat cu ciocolata alba
  • 200 g unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 300 g frisca

Mod de preparare

Blat cu cacao

Intr-un vas punem primele 4 ingrediente (zahar, cacao, apa si unt) si fierbem, amestecand continuu pana cand obtinem o crema consistenta. Racim crema, apoi mixam pana se deschide putin la culoare.

Separam albusurile - care se bat spuma impreuna cu praful de sare si zahar - de galbenusuri. Galbenusurile mixate cu ulei se incorporeaza in spuma de albus, apoi cu ajutorul unui tel omogenizam faina si praful de copt proaspat cernute, iar la final crema de cacao.

Turnam aluatul in forma rotunda(diam. 26 cm) si coacem in cuptorul preincalzit 30 min.la 150 grade si 30 min. la 160 grade.

Dupa ce blatul s-a racit decupam de la margine  un inel cu o grosime de 1.5 cm, iar blatul ramas il taiem in 4 foi (pentru  acest tort am folosit doar inelul si o foaie blat). Din celelalte 3 foi mai puteti face inca un tort de care doriti.

Blat cu ciocolata alba

Intr-un vas cu fund dublu, topim ciocolata in frisca lichida, apoi pe foc mic, incorporam galbenusurile, mixand la viteza mare pana cand obtinem o crema consistenta. Racim crema si mixam pana devine usor aerata. 1/3 din aceasta crema o folosim la blat, 2/3 la crema de unt.

Batem albusurile spuma cu praful de sare si zahar. Cu telul incorporam faina amestecata cu praful de copt si la final 1/3 din crema de mai sus.

Coacem in tava rotunda( diam. 24 cm) 20 min la 150 grade ,20 min. la 160 grade. Dupa racire taiem blatul in 2 foi.

Crema de ciocolata alba

Ciocolata si untul se topesc in frisca lichida. Dam crema la rece, mixam pana capata o consistenta pufoasa, apoi incorporam esenta si frisca.

Crema de ciocolata cu cacao

Se urmeaza aceiasi pasi ca la  crema cu ciocolata alba.

Crema de unt

Batem spuma untul impreuna cu zaharul, incorporam cele 2/3 crema ramasa de la blat, apoi adaugam frisca.

Asamblare

In forma rotunda(diam. 26 cm.) acoperita cu folie alimentara, asezam inelul din blatul de cacao, turnam 3/4 din crema de ciocolata alba, asezam o foaie blat alb, turnam 3/4 crema de unt, iar o foaie blat alb, 3/4 crema ciocolata cu cacao, iar la final o foaie blat cacao si dam la rece pana a doua zi cand rasturnam tortul pe platou si-l ornanam cu ce ne-a mai ramas din cele  trei creme.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Imperial" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura

Postat de simona72

Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura

Pentru crusta: se rup biscuitii cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Se maruntesc bine biscuitiii. Se adauga untul topit si racit, zaharul, cacaoa, se porneste robotul si in cateva...

Citeste continuarea

Tort nemtesc

Postat de dantes

Tort nemtesc

Pentru blat se bat spuma albusurile,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,faina si praful de copt.se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 30 minute la 190...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2014, 06:24
Bun tort ai facut, imi place mult cum arata
la 25.04.2014, 06:25
Wow,wow ce bunatate!
la 25.04.2014, 06:46
superb!
la 25.04.2014, 08:22
la 25.04.2014, 15:29
ai muncit un pic la el, bravoo!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking