Tort Imperial

Postat de CristinaCriss in Torturi
25 Apr 2014 | 13403 vizualizari
Tort Imperial

Ingrediente

  • blat cu cacao
  • 70 g zahar
  • 70 g cacao
  • 8 linguri apa
  • 200 g unt
  • 8 oua
  • 6 linguri ulei
  • 240 g zahar
  • 300 g faina
  • o lingurita praf copt
  • un praf sare
  • blat cu ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 g zahar
  • 8 oua
  • 150 g faina
  • un praf sare
  • crema de ciocolata alba
  • 150 g frisca lichida
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 300 g frisca
  • o fiola esenta vanilie
  • crema de ciocolata cu cacao
  • 150 g frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu cacao
  • 50 g unt
  • 300 g frisca
  • o fiola esenta rom
  • crema de unt
  • 2/3 din crema ramasa de la blat cu ciocolata alba
  • 200 g unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 300 g frisca

Mod de preparare

Blat cu cacao

Intr-un vas punem primele 4 ingrediente (zahar, cacao, apa si unt) si fierbem, amestecand continuu pana cand obtinem o crema consistenta. Racim crema, apoi mixam pana se deschide putin la culoare.

Separam albusurile - care se bat spuma impreuna cu praful de sare si zahar - de galbenusuri. Galbenusurile mixate cu ulei se incorporeaza in spuma de albus, apoi cu ajutorul unui tel omogenizam faina si praful de copt proaspat cernute, iar la final crema de cacao.

Turnam aluatul in forma rotunda(diam. 26 cm) si coacem in cuptorul preincalzit 30 min.la 150 grade si 30 min. la 160 grade.

Dupa ce blatul s-a racit decupam de la margine  un inel cu o grosime de 1.5 cm, iar blatul ramas il taiem in 4 foi (pentru  acest tort am folosit doar inelul si o foaie blat). Din celelalte 3 foi mai puteti face inca un tort de care doriti.

Blat cu ciocolata alba

Intr-un vas cu fund dublu, topim ciocolata in frisca lichida, apoi pe foc mic, incorporam galbenusurile, mixand la viteza mare pana cand obtinem o crema consistenta. Racim crema si mixam pana devine usor aerata. 1/3 din aceasta crema o folosim la blat, 2/3 la crema de unt.

Batem albusurile spuma cu praful de sare si zahar. Cu telul incorporam faina amestecata cu praful de copt si la final 1/3 din crema de mai sus.

Coacem in tava rotunda( diam. 24 cm) 20 min la 150 grade ,20 min. la 160 grade. Dupa racire taiem blatul in 2 foi.

Crema de ciocolata alba

Ciocolata si untul se topesc in frisca lichida. Dam crema la rece, mixam pana capata o consistenta pufoasa, apoi incorporam esenta si frisca.

Crema de ciocolata cu cacao

Se urmeaza aceiasi pasi ca la  crema cu ciocolata alba.

Crema de unt

Batem spuma untul impreuna cu zaharul, incorporam cele 2/3 crema ramasa de la blat, apoi adaugam frisca.

Asamblare

In forma rotunda(diam. 26 cm.) acoperita cu folie alimentara, asezam inelul din blatul de cacao, turnam 3/4 din crema de ciocolata alba, asezam o foaie blat alb, turnam 3/4 crema de unt, iar o foaie blat alb, 3/4 crema ciocolata cu cacao, iar la final o foaie blat cacao si dam la rece pana a doua zi cand rasturnam tortul pe platou si-l ornanam cu ce ne-a mai ramas din cele  trei creme.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Imperial" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu fructe din compot - reteta cu nr. 600

Postat de merisor67

Tort cu fructe din compot - reteta cu nr. 600

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste ele. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie. Trebuie sa obtinem o bezea...

Citeste continuarea

Tort "La vie en rose" (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Tort "La vie en rose" (reteta video)

Intr-un bol mare pune oualele si bate-le pana isi schimba culoarea peste care adauga zahar vanilat si incepe sa adaugi zahar putin cate putin batand continuu .trebuie sa bati oualele cu zahar timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2014, 06:24
Bun tort ai facut, imi place mult cum arata
la 25.04.2014, 06:25
Wow,wow ce bunatate!
la 25.04.2014, 06:46
superb!
la 25.04.2014, 08:22
la 25.04.2014, 15:29
ai muncit un pic la el, bravoo!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking