Tort inghetat de ciocolata si alune

Postat de laylalala in Prajituri
3 Mai 2010 | 5004 vizualizari
Tort inghetat de ciocolata si alune

Ingrediente

  • 250 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati
  • 300 gr ciocolata cu lapte, rupta in bucati
  • 570 ml frisca lichida
  • 3 linguri miere
  • 6 linguri lichior
  • 100 gr alune de padure, prajite in cuptorul incins pentru aprox.10 minute
  • 180 gr biscuit simpli
  • 1 lingura unt topit + pentru unsul vasului

Mod de preparare

Topeste int-un vas, la bain-marie, ambele feluri de ciocolata impreuna cu frisca lichida, ,mierea si lichiorul.Lasa-le sa se raceasca.
Sfarama alunele cu biscuitii intr-un robot de bucatarie, apoi adauga untul topit si amesteca.Unge o folie mare de plastic cu unt si aseaz-o intr-un vas potrivit.Presara o parte din biscuitii si alunele sfaramitate pe fundul si partile laterale ale vasului, apasandu-le pentru a se lipi de vas.Toarna compozitia cu ciocolata in vas, apoi presara deasupra biscuitii cu alunele sfaramitate ramase.
Pune totul la congelator pana ce se va intari.Inainte de servire, rastoarna tortul de ciocolata pe o farfurie de servire si taie-l cu un cutit fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inghetat de ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu caise si nectarine

Postat de rocsi_1612

Tarta cu caise si nectarine

Aluatul: Intr-un bol punem untul taiat cubulete, oul si le amestecam bine. Adaugam zaharul, praful de copt, un praf de sare si zaharul cu pastai de vanilie. Le amestecam pe toate, apoi...

Citeste continuarea

Desert savarine cu nuci caramelizate

Postat de mirela0911

Desert savarine cu nuci caramelizate

Aluatul: Intr-un ibric se incalzeste jumatate din cantitatea de lapte. Se adauga 1 lingura zahar si 2 linguri faina, apoi se toarna drojdia uscata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2010, 19:20

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking