Tort inima

Postat de gaby_d in Torturi
18 Oct 2010 | 8175 vizualizari
Tort inima

Hmmm, am implinit 8 ani de casnicie:P. S-au intalnit doi nonconformisti care nu sarbatoresc evenimente d-astea cu mare fast, insa, jumatatea feminina a cuplului profita de ocazie pentru a face ceva bun:))). S-au intalnit acu' 15 ani si au stiut ca , virgula, cautarea lor era incheiata. Completandu-se reciproc in toate domeniile, s-au dragalit vreo 7 ani dupa care si-au zis:gata , hai s-o punem :)), ca tre' sa facem copii:))).Multumesc lui Dumnezeu pentru omul de langa mine . Sa-l tina sanatos si neschimbat si sa-i dea putere si nervi sa ma mai poata suporta :p :d. De scrasneli de dinti, Eluco, nu zic nimic, ca are medic stomatolog cumatra si deci...nu e asa mare problema:))) )

Ingrediente

 

blat:

  • 4 oua
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • o lingura cafea
  • 8 linguri zahar
  • o lingurita praf copt
  • o lingura ulei
  • sare

crema 1:

  • 300 ml frisca lichida(gen hulala)
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr smantana
  • 100 ml lapte
  • 50 gr zahar vanilat

crema 2

  • 400 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 2 plicuri capuccino

 

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se mixeaza bine.
6 linguri de zahar se pun la foc mic, intr-un ibric, impreuna cu 3 linguri apa. Se fierb  pana ce capata o culoare caramel si se toarna in fir subtire peste albusurile batute , mixand mereu.
Galbenusurile se mixeaza cu cele 2 linguri zahar ramase, o lingura apa si uleiul pana ce se albesc.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, grisul si cafeaua. Se omogenizeaza.
Se incorporeaza usor albusurile .
Se toarna tortul intr-o tava tapetata cu ulei si faina alba si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru aproximativ 25 minute. (faceti proba scobitorului)

Crema 1:
Frisca lichida se amesteca cu smantana, laptele, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza la viteza mare pana ce se obtine o crema bine legata.

Crema 2:
Frisca se pune intr-o craticioara, la foc mic, pana ce ajunge la punctul de fierbere.
Se opreste focul si se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca bine pana la topirea completa. Se adauga capuccino.Omogenizam.
Cand se raceste, introducem crema la frigider pentru  o ora-doua,scoatem apoi mixam (am mixat cam..10 minute) pana la obtinerea unei creme cu consistenta ferma.

Taiem blatul in trei, pe primul intindem 2/3 din crema 1, asezam blatul al doilea, ungem cu 2/3 din crema 2 si asezam blatul al treilea.
Imbracam totul cu restul din crema 2(e vorba aici de impartiri, ecuatii, ce stiti voi :))) ) si ornam....cat de decent putem:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (132)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort inimioara

Postat de Adele

Desert tort inimioara

Se pregătește blatul, de preferat este să aveți o tava in formă de inimă, eu cum nu am găsit am pregătit blatul in tava pătrată și cu ajutorul unei sagome de carton am decupat forma de...

Citeste continuarea

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Postat de katty

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5  minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2010, 10:15
Felicitari lui Cezar ca a rabdat atat, ca un erou Felicitari si tie ca ceva, ceva faci tu bine pe langa zacusca, dulceata si alte retete, ca sa compensezi pentru cat de zuza esti totusi, ia enumera tu un pic domeniile alea la care va potriviti / completati asa bine
la 18.10.2010, 10:16
, dragu' de el, ar trebui decorat, nu?)). mai..ar fi unu; scris de multe ori, da' nu-l pot scrie aici
la 18.10.2010, 10:18
Stai asa, ca recitind, ma gogonez de mirare si de ras! Deci, citez "hai s-o punem ca tre' sa facem copii" stii ca fetele impresionabile ca mine sunt influentate de sfaturile tale deci intai ce tre' sa pun?
la 18.10.2010, 10:21
de-o nunta pui, de-o nunta, nu cam ce ti-ar pica tie bine, nu ,adinutzo, nu asa se face
la 18.10.2010, 10:24
La multi ani fericiti! Sa va completati unul pe altul, sa fiti unul in prelungirea celuilat pana la adanci batraneti.

Vezi toate comentariile (132)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking