Tort inima

Postat de cec in Torturi
22 Feb 2011 | 5980 vizualizari
Tort inima

Tortul e facut dupa reteta de amandine postata de Pocahontas pe culinar , cu o singura modificare si anume: in crema am adaugat o ciocolata topita. E imbracat in plastilina de ciocolata si trandafirul e din pasta de zahar

Ingrediente

  • pentru blat
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri cu faina
  • pentru sirop
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • pentru crema
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet de margarina ( de 250 gr)
  • 3 linguri cacao
Pentru plastelina din ciocolata alba 114 gr ciocolata alba (sau de lapte)42 gr miere artificiala (sau miere de albine)

Mod de preparare

intr-un castron puneti albusurile  si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati cu mixerul. O sa va iasa un aluat mai subtire. Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati , iar pe fundul ei puneti si hartie de copt. O bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.

Blatul il taiem in 2, il lasam la racit si ne ocupam de sirop. Punem toate ingredientele pt sirop intr-o craticioara la fiert, si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute si o sa obtineti un sirop urat dar bun. Lasam siropul la racit si mergem mai departe, sa ne ocupam de crema

Intr-un castron puneti margarina partial topita, o mixati bine de tot pana ne iese un fel de maioneza mai slaba. Adaugati zaharul pudra si se mixati pana se dizolva zaharul. Adaugati galbenusurile si cacaoa si mixati

Puneti pe o tava prima jumatate de blat , peste care punem cu lingura din sirop pe tot blatul, apoi punem toata crema ( eu am pus-o pe toata), apoi punem peste crema cealalta jumatate de blat si insiropam din nou. Pe urma bagati tava cu blatul taiat, insiropat si cremuit la frigider, pt minim 2 ore

Scoateti din frigider si imbracati cu ce doriti. Eu am imbracat in plastelina de ciocolata preparata astfel:

Se pune ciocolata la topit pe baie de aburi, intr-un castronel metalic. Sa aveti grija ca vasul in care topiti ciocolata sa nu atinga apa din vasul dedesubt.Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se va topi toata ciocolata. Apoi vom scoate vasul de pe baia de aburi si vom adauga mierea.  

Amestecam bine cu lingura de lemn pana toata ciocolata se va desprinde de pe peretii vasului.Apoi invelim ciocolata in folie si o punem la frigider pentru cel putin 24 de ore. Eu am pus colorantil odata cu mierea. si am intins cu ajutorul amodonului (se poate intinde si intre folii)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort inimioara

Postat de Adele

Desert tort inimioara

Se pregătește blatul, de preferat este să aveți o tava in formă de inimă, eu cum nu am găsit am pregătit blatul in tava pătrată și cu ajutorul unei sagome de carton am decupat forma de...

Citeste continuarea

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Postat de katty

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5  minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2011, 14:13
f frumos o portie sa il gust si eu
la 22.02.2011, 15:23
vreau si eu o felie
la 22.02.2011, 15:27
foarte frumos..cum se face plastelina de ciocolata?
la 22.02.2011, 15:36
Foarte frumos tortul. Trandafirul e superb! Foarte reusit.
la 22.02.2011, 15:37
si eu as vrea raspuns la aceeasi intrebare ..
e frumos tortul....felicitari

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking