Tort inima cu afine si frisca

Postat de timea in Torturi
25 Ian 2014 | 7372 vizualizari
Tort inima cu afine si frisca

De obicei la sfarsit de saptamana imi place sa fac cate un desert simplu si rapid si in mod special cu ceva fructe. Asa e si acest desert, o inimioara cu afine (am mereu la congelator) si cu frisca. Suna usor de facut, nu-i asa? Si cu siguranta ii veti incanta si voi pe cei dragi sau pe cel drag.

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • un varf de sare
  • Jeleu de fructe
  • 5 linguri cu varf afine
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite rase amidon
  • Crema: 250 ml frisca lichida indulcita Meggle
  • Sirop: cateva linguri lichior de fucte de padure

Mod de preparare

Blat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare, galbenusurile amestecate cu uleiul si laptele. Incorporam faina folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma.

Turnam copozitia intr-o forma de inima (22 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa cu unt pe margini si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 min.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din forma si punem pe un gratar sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in doua.

Jeleu de fructe:  fructele decongelate le punem intr-un vas pe foc impreuna cu cele 2 linguri de zahar. Amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute. Amidonul il amestecam cu o lingura de apa apoi luam o lingura din cantitatea fierbine si amestecam, dupa care turnam peste fructe si amestecam pana se ingroasa.

Luam de pe foc si punem deoparte o lingura din aceasta cantitate. Cu restul ungem prima foaie de blat si lasam sa se raceasca complet inainte sa punem frisca.

Mixam frisca cu mixerul mai intai pe treapta mica apoi pe treapta cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita.

Daca s-a racit jeleul, punem jumatate din cantitatea de frisca peste jeleu.

Asezam a doua foaie de blat si o insiropam cu lichiorul de fructe.

Deasupra ornam cu frisca. O parte din frisca o amestecam cu jeleul pus deoparte pentru a face si cateva moturi colorate. 

Dam la frigider minim o ora inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima cu afine si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Retete similare

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

Postat de Oana

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso rece. Amesteca faina cu cacaua si...

Citeste continuarea

Tort "Andrei"

Postat de Creatsa

Tort "Andrei"

Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol incapator mixeaza galbenusurile cu zaharul si vanilia apoi adauga treptat din apa fierbinte si mixeaza pana se topeste zaharul. Amesteca faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2014, 20:18
Suna,dar nu se face singura...
la 25.01.2014, 20:20
super bun!!!
la 25.01.2014, 20:24
Minunat tort!!
la 25.01.2014, 20:25
Ce fain este!
la 25.01.2014, 20:26

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking