Tort Joly

Postat de marieta in Torturi
3 Iul 2010 | 6280 vizualizari
Tort Joly

un tort zic eu bun!!imi pare rau ca nu am sectiunea!!!

Ingrediente

blat:

  • 8 oua,
  • 3 lingurite zaharina lichida,
  • jumatate pahar apa,
  • jumatate pahar ulei,
  • un praf de copt,
  • esenta de vanilie,
  • 9 linguri de faina.

crema:

  • 500ml lapte
  •  o budinca de vanile ,
  • 2linguri faina,
  • un pachet de unt,
  • 3 lingurite de zaharina lichida
  • esenta de vanilie.

pentru ornat:

  • 200ml de frisca lichida ,
  • o lingurita zaharina lichida
  • esenta de vanilie,
  • 2 kiwi,
  • ornamente colorate!

Mod de preparare

blatul:

se separa albusurile de galbenusuri care se bat cu un praf de sare apoi cand sa intarit se pune praful de copt si se mai bate bine.galbenusurile se freaca bine cu zaharina,uleiul ,apa,esenta,apoi faina.se omogenizeaza bine apoi se amesteca cu albusurile cu grija sa nu se lase! se pune intr-o tava rotunda de tort cu peretii detasabili unsa cu unt si tapetata cu faina,si se da la cuptor!se probeaza cu scobitoarea sa vedem daca e copt apoi se lasa la racit!

crema:

se pun 400ml de lapte la fiert,intre timp se amesteca praful de budinca cu faina si se dilueaza cu laptele ramas,apoi se pune peste laptele care fierbe amestecand intruna sa nu se faca cocoloase.se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat spuma si esenta de vanilie si zaharina!

se face un sirop din apa si cateva picaturi de zaharina!  se taie blatul in trei parti se insiropeaza putin cu siropul apoi se pune jumatate de crema,se pune iar blat,sirop,crema,blat!

frisca se bate tare cu zaharina,si vanilia si se orneaza tot tortul dupa imaginatie.

se orneaza si cu kiwi curatate si taiate feli si cu ornamente colorate de tort!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Joly" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si zmeura

Postat de licurici_lra

Desert tort cu ciocolata si zmeura

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit,...

Citeste continuarea

Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale

Postat de diaconta

Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale

Prima data am pregatit jeleul de sampanie . Am pus foile de gelatina în apa rece sa se hidrateze. Am încalzit sampania cu zaharul  apoi am scurs bine foile de gelatina,le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2010, 17:42
poate veti zice ca zaharina nu e buna!!!dar daca nu ai alta alternativa....oricum au mancat si oameni care nu au diabet si nu au patit nimic,chear nici nu se simte diferenta!!!si in plus ma simt si eu bine printre ai mei!!
la 03.07.2010, 18:22
bun bun...imi place trandafirasul din mijloc
la 03.07.2010, 18:40
cred ca-i bun si implicit mai sanatos
la 03.07.2010, 18:46
da,si mie imi place trandafirasul muult de tot!
la 04.07.2010, 15:44
da zic eu este sanatos!!inainte faceam si eu tot feluri de dulciuri cu zahar dar de cand mam imbolnavit este o provocare pentru mine sa adaptez retetele ce le faceam inainte la cerintele de acum!!!unele ies altele nu!!!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking