Tort "Jumatate copt jumatate crema"

Postat de Teo in Torturi
14 Mar 2010 | 8420 vizualizari
Tort "Jumatate copt jumatate crema"

pentru ca astazi am implinit un anumit numar de primaveri m-am gandit sa va servesc cu un tort "ciocolatos"....

Ingrediente

  • 400 g zahar
  • 200 g cacao
  • 12 oua
  • 350 g margarina rama
  • 1 pahar cu apa (200 ml)
  • 4 linguri rase de faina
  • 150 g nuci caramelizate cu 5 linguri de zahar
 

Mod de preparare

Se freaca margarina spuma, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si se freaca bine dupa fiecare.

Separat se amesteca cacao cu zaharul, se adauga apa putin cate putin si se pune pe foc. Se fierbe pana cand se obtine un sirop gros ca mierea. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga siropul in crema de margarina + galbenusurile. Compozitia obtinuta se imparte in doua: jumatatea compozitiei se intrebuinteaza pentru a forma blatul. Se amesteca aceasta parte cu faina, se adauga albusurile batute spuma.

Se coace la foc mic, astfel incat sa ramana aproape cruda.

Cealalta jumatate din compozitie se da la rece pentru crema. Dupa ce blatul s-a copt se da la rece. Intre timp caramelizam nuca cu zaharul, turnam pe un capac de lemn si zdrobim cu sucitorul. Aceasta nuca o adaugam in crema pusa la rece.

Taiem blatul in doua si punem crema la mijloc. Oprim 1/3 din crema pentru a imbraca tortul. Se orneaza cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Jumatate copt jumatate crema"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de ciocolata cu capsuni (la rece)

Postat de mirela0911

Tort de ciocolata cu capsuni (la rece)

Se prepara blatul. Se macina biscuitii, pot sa ramana si bucati mai mari. Se amesteca cu cacaoa apoi se toarna untul topit si putin cate putin de lapte pana se obtine o compozitie asemanatoare...

Citeste continuarea

Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)

Postat de xana

Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)

Galbenusurile si 2 linguri din cantitatea de zahar se bat cu un tel pana se deschid putin la culoare. Cafeaua se face putin mai slaba, o turnam intr-un vas mai larg sau o farfurie adanca si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2010, 20:24
Va multumesc tuturor pentru mesaje, sunteti foarte draguti! ...si scuze pentru ca postez si va raspund cu intarziere, dar azi am avut multi musafiri...si ziua inca nu s-a incheiat, inac mai petrecem!
la 14.03.2010, 21:55
simt ca pocnesc cat am mancat in seara asta,dar tot vreau si euuuuuu o feliuta
la 14.03.2010, 21:56
vine primavara si la tinepe tort
la 14.03.2010, 22:01
la 14.03.2010, 22:04
am o intrebare dak nu te superi:cam cat lasi blatul la copt ca nu prea am inteles?dak nu il coci si il lasi crud cum il tai in2?

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking