Ingrediente
- Pt. 1 blat
- 5 oua
- 200 g zahar
- 1 pahar de ulei (200ml)
- 1 pahar de lapte
- 200 g faina
- 30 g cacao
- 1 plic de drojdie instant pt. dulciuri (am pus poza sper ca se gaseste si la noi)
- 600 ml frisca
- 350 g nutella
- Glazura:
- 250 g ciocolata menaj
- 50 ml lapte
Mod de preparare
Bateti ouale cu zaharul. Se adauga uleiul, zaharul si faina amestecata cu cacao si drojdia(puteti pune praf de copt). Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz si se pune in cuptor la 150 de grade pana trece testul scobitorii
Taiati blaturile in 2 (eu am facut 2 pt.ca trebuia sa fac un tort pentru vreo 20 de persoane.)
Bateti frisca spuma si puneti jumatate din cantitate pe primul blat.
Borcanul de nutella (sau orice crema de ciocolata aveti) se pune intr-o craticioara cu apa fierbinte pana cand se inmoie ca sa se poate intinde peste frisca.
Cantitatea de frisca ramasa se intinde peste stratul de nutella
Glazura:Topiti ciocolata impreuna cu laptele pe baine marie si cand s-a racit putin intindeti peste tort.
Marginile le-am decorat cu ciocolata plastica .
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kinder Pinguin" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|