Tort Lilik

Postat de lilik in Torturi
21 Oct 2010 | 3721 vizualizari
Tort Lilik

Auguri lilik...

Ingrediente

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 6 linguri de apa calduta
  • vanilie
  • pt crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte rece
  • 1 vanilie
  • 200 gr fructe de padure
  • 300 ml frisca lichida
  • pt ornat:
  • frisca,fructe de padure

Mod de preparare

Blatul:

punem ouale,zaharul,vanilia si apa intr-un vas mai mare si batem cu mixerul timp de cca 15-20 de min pana se umfla bine, apoi adaugam faina cernuta si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se desumfle. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava si punem compozitia obtinuta,dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25-30 de min.

Crema:

batem galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema, apoi adaugam faina cernuta, amestecand mereu. cand compozitia devine omogena varsam incet laptele si amestecam ,apoi punem vanilia. punem compozitia intr-o oala si punem pe foc mic. lasam sa fiarba minim 2 minute amestecand mereu sa nu faca cocoloase. cand crema s-a racit adaugam fructele de padure zdrobite putin inainte,le omogenizam,apoi adaugam frisca batuta.

facem un sirop din 250-300 ml apa,100 gr zahar si 1 paharel de martini.il lasam pe foc pana se topeste zaharul.

taiem blatul si il umezim cu siropul obtinut,punem pe o bucata crema,o intindem uniform si acoperim cu cealalta bucata pe care o vom umezi. punem frisca deasupra si o intindem pe toata suprafata tortului,apoi fiecare decoreaza dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lilik" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura

Postat de xana

Desert tort de ciocolata cu dulceata de zmeura

Pentru blat, batem albusurile cu un praf de sare, pana se obtine o spuma tare. Margarina la temperatura camerei se mixeaza si ea impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, dupa care...

Citeste continuarea

Tort cu mere, nuci si gris

Postat de Corina33

Tort cu mere, nuci si gris

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort cu marginile detasabile si diametru de 26 cm. Se curata merele de coaja si de cotor, apoi se stropesc cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2010, 08:54
LA MULTI ANI LILIK!!!!!multa sanatate si fericire
la 21.10.2010, 09:44
Tanti auguri lilik, cara mia!!!!
la 21.10.2010, 09:45
super tortul...vreau si eu o bucatica
la 21.10.2010, 10:22
la multi ani Lili! sanatate si noroc!
la 21.10.2010, 10:24
La multi ani! Sa fii sanatoasa, fericita si cat de mult timp vesela. Sa ai pe cei dragi aproape si satisfacti...fara numar).
http://www.youtube.com/watch?v=Bo3AjyXnPyk

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking