Ingrediente
- pt blat:
- 6 oua
- 180 gr zahar
- 180 gr faina
- 6 linguri de apa calduta
- vanilie
- pt crema:
- 4 galbenusuri
- 100 gr zahar
- 50 gr faina
- 500 ml lapte rece
- 1 vanilie
- 200 gr fructe de padure
- 300 ml frisca lichida
- pt ornat:
- frisca,fructe de padure
Mod de preparare
Blatul:
punem ouale,zaharul,vanilia si apa intr-un vas mai mare si batem cu mixerul timp de cca 15-20 de min pana se umfla bine, apoi adaugam faina cernuta si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se desumfle. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava si punem compozitia obtinuta,dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25-30 de min.
Crema:
batem galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema, apoi adaugam faina cernuta, amestecand mereu. cand compozitia devine omogena varsam incet laptele si amestecam ,apoi punem vanilia. punem compozitia intr-o oala si punem pe foc mic. lasam sa fiarba minim 2 minute amestecand mereu sa nu faca cocoloase. cand crema s-a racit adaugam fructele de padure zdrobite putin inainte,le omogenizam,apoi adaugam frisca batuta.
facem un sirop din 250-300 ml apa,100 gr zahar si 1 paharel de martini.il lasam pe foc pana se topeste zaharul.
taiem blatul si il umezim cu siropul obtinut,punem pe o bucata crema,o intindem uniform si acoperim cu cealalta bucata pe care o vom umezi. punem frisca deasupra si o intindem pe toata suprafata tortului,apoi fiecare decoreaza dupa plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lilik" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|