Tort "Magia iernii"

Postat de postavaru in Torturi
30 Ian 2012 | 8648 vizualizari
Tort "Magia iernii"

Ne apropiem de ultima zi a lunii ianuarie, zi in care "intineresc" cu un an. Imi doresc sa fie un an bun, sa am parte de sanatate si sa ma pot bucura de persoanele dragi din viata mea. Si daca tot e zi de sarbatoare (ca doar numai una e ziua mea;) ) am venit cu tort, dar astept de la voi sampania :)).

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 5 linguri apa fierbinte
  • 100 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • esenta de migdale
  • Pentru jeleul de portocale:
  • 4 portocale mari
  • 50 g amidon
  • 100 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri coniac
  • 5 g gelatina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • fulgi de migdale
  • bucatele de portocala

Mod de preparare

Blatul:
Mixam albusele cu un praf de sare apoi adaugam 50 g zahar si mixam pana spuma devine lucioasa.

Separat mixam galbenusele cu apa fierbinte. Adaugam apoi restul de zahar si mierea si mixam pana cand devin cremoase si se albesc.
Amestecam migdalele macinate cu faina si le incorporam in crema de galbenuse. Adaugam si esenta de migdale si amestecam pana se omogenizeaza.

La final incorporam usor spuma de albus.

Compozitia o turnam in tava rotunda (26cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit timp de 20-25 de minute.

Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar apoi il taiem in trei foi.

Pentru jeleul de portocale curatam portocalele de coaja si de pielita. Punem pulpa de portocale in blender si o pasam.
Piureul obtinut il punem pe foc mic. Amidonul il dizolvam in apa rece si il adaugam peste piureul de portocale. Adaugam si zaharul si amestecam pana cand se ingroasa. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit ungem doua din cele trei blaturi cu jeleu (mie mi-a mai ramas).

Ne ocupam apoi de crema. Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece si apoi o dizolvam la foc mic.

Amestecam branza de vaci cu mascarpone si adaugam gelatina dizolvata. Amestecam pana se incorporeaza iar apoi adaugam coniacul.

Separat mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra. Frisca batuta o amestecam usor in crema de branza.

Pe un platou asezam un blat uns cu jeleu iar in jurul lui montam inelul pentru tort. Punem jumatate din crema si nivelam. Urmeaza celalalt blat cu jeleu si restul de crema.

Acoperim cu ultimul blat si dam la frigider pentru cateva ore.

Dupa ce s-a racit desprindem inelul si imbracam tortul in frisca batuta. Eu am ornat cu moate si bucatele de portocala iar pe marginea tortului am pus migdale
feliate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Magia iernii"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (77)
Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Savurează o pizza delicioasă cu ciuperci proaspete și gorgonzola cremoasă. O combinație perfectă de arome bogate și... citeste mai mult

Pizza cu ciuperci și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba

Postat de mirela0911

Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba

Blatul: se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare si zaharul, adaugat pe rand pana devine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se...

Citeste continuarea

Tort cu mousse de ciocolata si aroma de portocale

Postat de simona72

Tort cu mousse de ciocolata si aroma de portocale

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu praful de sare pentru 1 minut. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana ouale devin spumoase si se aseamana cu o crema. Ciocolata se topete pe baie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2012, 23:52
Frumos tort, apetisanta sectiune si LA MULTI ANI !!!, eu vin cu linguritele, cine aduce sampania?....
la 30.01.2012, 23:56
La multi ani!
Vin eu cu sampania
la 30.01.2012, 23:56
la multi ani,sa intineresti frumos ,felia aia de tort o mananc eu
la 31.01.2012, 00:04
Soryna multumesc pentru urari. Se pare ca Vladimir aduce sampania
la 31.01.2012, 00:05
Multumesc Vladimir . Sa pui si in pahare

Vezi toate comentariile (77)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking